VİDEO - Kimliğini nerede ararsın?

VİDEO - Kimliğini nerede ararsın?
İran’dan gelen ‘Koma Bedenên Dîwane’ sanat grubundan Tannaz Fazaeli, ‘Momamy’ adlı oyununda; kadın sorunları üzerinden eleştirel bir performans sergiledi.

Özel Haber/ Mümin Ağcakaya

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da Mordem Sanat Merkezi’nin düzenlediği Solo Fest 4 Uluslar arası kültür festivalinde İran’dan gelen ‘Koma Bedenên Dîwane’ adlı sanat grubundan oyuncu Tannaz Fazaeli ‘Momamy’ adlı performans oyununda izleyiciler beğeniyle izledi.

img-20231101-202643.jpg

‘Bir insan kayıp kimliğini içine girdiği bavulda arar.’

img-20231101-221910.jpg

Oyunda kadın ya da erkek kimliğini fazla öne çıkarmadan genel olarak insanın nasıl yaşadığını, nasıl yaşayacağını anlattığı performansında; kadın sorunları üzerinden sisteme eleştiriler yapıyor. Genelde yaşanan sorunları ele aldığı için burada kadın ya da erkek cinsi yerine insanı ele alıyor. İnsanın bir kimlik arayışını, yaşamın neresinde olduğunu, nasıl yaşayacağını sorguluyor. Sahnede kullandığı figürlerden bavulu anne karnına, potini rejime, kılıcı rejimin kafa kesme olaylarına eleştirel göndermeler yaptığı oyunda ışık ve performansı seyirciler tarafından beğenildi. Oyun sonunda İranlı performans sanatçısı Tannaz kendisini yalnız bırakmayan seyircilerine ve Mordem Sanat Merkezine kendisini davet ettiği için teşekkür etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.