VİDEO - Diyarbakır’da sanat kaldığı yerden devam ediyor

VİDEO - Diyarbakır’da sanat kaldığı yerden devam ediyor
Pandemiden kaynaklı kısıtlamalardan dolayı çalışmalarına ara veren sanat atölyeleri kaldığı yerden devam ediyor.

Mümin Ağcakaya - Özel

TİGRİS HABER - Küratörlüğünü Mahsun Çiçek’in yaptığı, Hınar Daşğın ve Zana Maran’ın yaptığı farklı tarzdaki çalışmalarını ‘Double Ex’ adıyla Dicle kentte yıkık bir binada ve A4 Sanat Mekânında 20 Nisan’a kadar izleyicileriyle buluşacak.

Sokakta herhangi bir metruk binada, sokaktan gelip geçenlerin bakacağı, izleyeceği bir etkinlikte bulundular. Sanatın her zaman her yerde bir alıcısının olacağı yaklaşımından hareket ettiler. Bu anlayış doğrultusunda Dicle kent villalarında; kapı ve pencereleri olmayan bir mekânı seçtiler. Farklı tekniklerle yaptıkları çalışmaları sokaktan, yoldan geçen izleyicilerle buluşturmak istediler.

sanat-tigris4.jpg

Sergiledikleri diğer bir çalışmayı ise A4 Sanat Mekânında gerçekleştirdiler. Buradaki çalışmalarda ise; ince ve kalın inşaat tellerinden yapılan portreleri ve toplumun ve sanat otoritelerinin onay ve beğenisini kazanan klasikleşmiş seçkin sanat eserleri üzerinde; ahşap füzen tekniğiyle müdahale ettikleri eserleri sergilemektedirler.

sanat-tigris1.jpg

Mir Zana Maran Kimdir?

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nde lisans son sınıfta eğitim görmektedir. Eserlerinde karışık teknik, yağlı boya, baskı ve yerleştirmeler ile çalışmaktadır. Sanat-kültür ikilikleri, kültürel semboller ve yitip gidenin yeniden belirmesi üzerine işler üretmektedir.

sanat-tigris2.jpg

Hınar Daşğın Kimdir?

Adana’da Çukurova Üniversitesi’nde İlahiyat bölümünden mezun oldu. Yaklaşık 10 yıldır Diyarbakır’ın çeşitli okullarında Din Kültürü Öğretmeni olarak görev yapıyor. 2011-2018 yılları arasında karışık tekniklerde atölye eğitimi aldı. 2019 da A4 atölye de heykel sergisi açtı. Şu an Diyarbakır’da kendisine ait heykel atölyesinde çalışmalarına devam ediyor.

sanat-tigris3.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.