Diyarbakır’ın spor dünyasında bir ilk yaşandı

Diyarbakır’ın spor dünyasında bir ilk yaşandı
Diyarbakır Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülen bir sosyal proje kapsamında, çeşitli spor dallarında görev yapan 10 spor uzmanı, Danimarka'da çeşitli spor dallarında incelemeler yaptı.

Şehmus KIZILASLAN

TİGRİS HABER - Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen ve Diyarbakır Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülen, "Sosyal İçerme için Spor Projesi" kapsamında,Gençlik spor İl MüdürYardımcısı Aydın Çetin ve Proje Koordinatörü Özgür Özdemir ile birlikte 10 kişilik bir heyet, Danimarka'nın Kopenhag kentine giderek, futbol başta olmak üzere bir çok spor dalında incelemeler yaparak Diyarbakır'a döndü.

İmkânları kısıtlı toplumsal kesimlere hizmet veren Gençlik Spor Bakanlığı faaliyet kalitesini ve etkisini artırmak amacıyla Diyarbakır Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde ilk kez bir Sosyal İçerme Projesi kapsamında, Kopenhag'da yaptıkları inceleme sonrası Diyarbakır'a döndü. Diyarbakır'daki dezavantajlı kesimin spora katılımını ve etkisin artırmaya yönelik proje ile ilgili bilgi veren Diyarbakır Gençlik Spor İl Müdür Yardımcısı Aydın Çetin, "Eğitmen ve uzmanların niteliğini artırmak, farklı ülkelerdeki deneyimlerden öğrenmelerini sağlamak ve yenilikçi girişimlerini desteklemeyi hedefliyoruz. Kentte kısıtlı imkanlara sahip savunmasız gruplar için spor alanında yeni yatırımları ve çalışmaları teşvik etmek. Spor alanında fırsat eşitsizliğini azaltıcı tedbirlerin geliştirilmesine katkıda bulunmak. İşbirlikleri ve deneyim paylaşımı yoluyla kurumsal kapasitenin güçlendirilmesini sağlamakç Spor yoluyla öğrenme ve farkındalığın gelişmesine katkıda bulunmak. Özellikle döngüsel ekonomi, yeşil çevre, koruyucu sağlık, sağlıklı yaşam konusunda spor yoluyla farkındalığı geliştirmek amacıyla inovatif çalışmaların geliştirilmesine katkı sunmak için Danimarka'nın Kopenhag kentinde incelemelerde bulunduk" dedi.

diyarbakir-spor-camiasinda-bir-ilk-2-001.jpg

Proje kapsamında Danimarka'da spor alanında kamu kurumları ve sivil toplum örgütlerinin çalışmalarının yerinde incelediklerini ifade eden Çetin, "Özellikle hassas gruplara yönelik spor faaliyetleri, spor yatırımları, spor aracılığıyla öğrenme va farkındalık çalışmaları yerinde inceledik. Bunun için 2 kişilik bir ekip daha önce hazırlık ziyareti yaptı ve projeden sorumlu kişi ve bir antrenör yerinde inceleme yaparak ilgili kurumlar ile çeşitli görüşmeler yaparak gezi programını hazırladı. Daha sonra işbaşı izleme ziyareti kapsamında 10 kişi Danimarka'ya gidildi. Seyahat dâhil toplam 9 günlük bir izleme ziyaret gerçekleştirdi. Diyarbakır proje sorumlusu, alanlarından uzman 3 antrenör ve 4 sporcu ile birlikte bu projeye katılım sağladık. Katılımcıların en az yüzde 30'u kadın sporculardan oluştu ve farklı spor branşlarından katılımcılar seçildi. İzleme ziyareti ile katılımcı uzmanların Avrupa Birliği'nin spor alanındaki networkuna katılım sağladık. 10 uzman ve sporcunun sporda katılımcılık, fırsat eşitliği, spor ile sosyal uyum, spor ile öğrenme ve spor ile farkındalığın geliştirilmesi konusunda bilgi ve deneyimi sağlanacak, Diyarbakır Gençlik Spor İl Müdürlüğü bünyesinde daha inovatif ve etkin projelerin ve çalışmaların geliştirilmesi sağlanacak, uluslararası işbirlikleri sağlanarak yeni işbirlikleri için gerekli kapasite oluşturmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.