Fazıl Say'ın İsviçre konserleri iptal edildi

Fazıl Say'ın İsviçre konserleri iptal edildi
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını eleştiren piyanist ve besteci Fazıl Say'ın İsviçre'de vereceği konserler iptal edildi.

TİGRİS HABER - X hesabından açıklama yapan sanatçı Say, "İsviçre'de, Migros firmasının konser organizasyonu biriminin yapacağı, planlanmış 4 konserimizde ben programdan çıkarıldım. Migros firması yetkilileri sebep olarak, İsrail Filistin gerilimi konusunda sosyal medyamda yansıttığım fikirlerimi gösterdi" dedi.

"Barıştan yana olmak zor zanaat"

"Barıştan yana olmak, zor zanaat" diyen Say, "Tüm yazdıklarım hiçbir değişiklik olmadan sosyal medyamda durmaktadır. Kendileri de bir açıklama yapacaktır. 23 Ekim Zürih, 24 Ekim Bern, 25 Ekim Cenevre ve 26 Ekim Luzern'deki konserlerde Birmingham Orkestrası ile beraber sahneye çıkmam bu karar sebebiyle mümkün olmayacak. Sanatseverlere iletmek istedim" ifadelerini kullandı.

Ortadoğu krizi sürecinde toplam 3 tweet ve bir de konuşma yaptığı videoyu yayınladığını belirten Say, açıklamasının devamında, "Ben barıştan yanayım. Tüm açıklamalarım da barış içindi. Ve her zaman iyiden, uzlaşıdan, güzel bir geleceğin beraber yaratılmasından yana oldum" dedi ve ekledi:

"Avrupa'da ifade özgürlüğüne güven duyulur diye bilirdim"

"İsrail'e 24 yıldır giden biriyim. Hepimiz gibi terör olaylarından üzüntü duydum. Bu dertli konuya, iki tarafı da anlamaya çalışan bir yaklaşımım olmuştur. Netanyahu'nun hiçbir geleceği olmayan savaş siyasetini, çok yanlış ve canice bulduğumu da yazdım. Ve son olarak; Erdoğan'ın bu konudaki yaklaşımını, her iki tarafa karşıda 'sağduyulu ve barışçıl' buldum, destekledim." (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.