GÜVENİLMEZ TAŞERON VE EMLAKÇILARA DİKKAT!

GÜVENİLMEZ TAŞERON VE EMLAKÇILARA DİKKAT!
Diyarbakır’ın tanınmış konut şirketlerinden, son dönemlerde konut sektöründe artan dolandırıcılık ve hayali satış olaylarına ilişkin uyarılar geldi.
Haber: Özcan YILDIZ

Çeysa Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çelik,”Kimsenin koca sektörü lekelemeye hakkı yok. Vatandaşlardan ricamız güven vermeyen emlakçılara ve taşeronlara dikkat etsinler. En doğrusu firmalarla ve güvenilir insanlarla iş yapsınlar” dedi.

Diyarbakır’da son dönemlerde konut sektöründe yaşanan dolandırıcılık ve bir evi birden fazla kişiye satarak mağdur etme olayları, sektörün içindeki güvenilir ve marka haline gelmiş firmaları da rahatsız etti. Uzmanlar ve firma yetkilileri, en fazla mağduriyetin bazı emlakçılar ve güven vermeyen taşeronlar tarafından yapıldığına dikkat çekerek, vatandaşları bu konularda dikkatli olmaları için uyardı. Uyarı yapan isimlerin başında Çeysa Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çelik geldi.

Piyasada karşılığı olmayan, güven vermeyen bazı çevrelerin ve kesimlerin vatandaşları dolandırdığına dikkat çeken Çelik, bu durumun tüm yapı ve konut sektörüne zarar verdiğini, hak etmedikleri bir imajın yaratıldığını söyledi.

“Aracı kullanmayın, doğrudan firmalarla muhatap olun”

Çekik,”Maalesef bu tür olayları son zamanlarda çok duyuyoruz. Sayıları bir elin parmaklarını geçmez ama verdikleri zarar tüm sektörü zan altında bırakıyor. Hepimiz bu geminin içindeyiz. Başkasının yaptığı bizi ilgilendirmez diyemeyiz. En fazla bizi ilgilendiriyor. Bu sektörde güven, dürüstlük çok önemli. Kimsenin koca sektörü lekelemeye hakkı yok. Vatandaşlardan ricamız güven vermeyen emlakçılara ve taşeronlara dikkat etsinler. En doğrusu firmalarla ve güvenilir insanlarla iş yapsınlar. Piyasada kimler güvenilir, kimler güvensiz bellidir. Bunları iyi araştırarak konut alsınlar. En doğrusu sağlam olduğu bilinen firmalarla, aracı kullanmadan doğrudan muhatap olsunlar” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.