HDP Diyarbakır İl Binası önüne polis yığınağı

HDP Diyarbakır İl Binası önüne polis yığınağı
HDP Diyarbakır İl Örgütü, Leyla Güven’in açlık grevine ilişkin saat 12.00’de Diyarbakır E Tipi Cezaevi önünde basın açıklaması yapacağını duyurdu.

Tigris Haber- HDP Diyarbakır İl Örgütü, milletvekillerinin katılımıyla DTK Eşbaşkanı HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in açlık grevine ilişkin saat 12.00’de Diyarbakır E Tipi Cezaevi önünde basın açıklaması yapacağını duyurdu.

Diyarbakır valiliği, kentte açık alanda eylem ve etkinliği yasakladı. HDP il binası önüne çok sayıda polisle birlikte zırhlı araç ve TOMA konuşlandırıldı.

Polis, HDP milletvekilerinin yürümesine izin vermedi. Polis ile vekiller arasında kısa süreli arbade yaşandı. Polisin izin vermemesi üzerine il binası önünde açıklama yapan vekiller, il binasına geri döndü. HDP il binasının önünde polisin bekleyişi sürüyor. Çevik kuvvet ve TOMA’lar il binasının önünde konuşlanmış durumda.

Öte yandan açıklama yapılacağı belirtilen Diyarbakı E Tipi Kapalı Cezaevi önünde de çok sayıda polis var. Cezaevine giden yollar trafiğe kapatılmış durumda. Polis HDP il binası önünde olduğu gibi cezaevi önünde de yoğun önlem aldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.