İpek GGC’de yeniden başkan

İpek GGC’de yeniden başkan
GGC değişim istemedi, Veysi İpek üçüncü kez başkan oldu

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nin (GGC), Olağan Genel kurulu toplandı. GGC Sümerpark sosyal tesislerinde yapılan ve iki listenin yarıştığı seçimlerde GGC Yönetim Kurulu Başkanı Veysi İpek yeniden başkanlığa seçildi.

Ali Abbas Yılmaz

201 üyenin bulunduğu GGC seçimlerine 161 üye katılım sağlarken,  yapılan sayımda bir oy geçersiz sayıldı. Seçimin kesinleşen sonuçlarına göre mevcut başkan Veysi İpek 93 oy alırken, Ercan Akkar ise 67 oy aldı. Böylece GGC seçimlerinin kazananı üçüncü kez 26 oy farkla İpek oldu.

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nin (GGC) Diyarbakır Sümerpark’ta bulunan sosyal tesislerinde dün yapılan Olağan Genel Kurul toplantısı yüksek bir katılım ile gerçekleştirildi. Üyelerin, sabahın erken saatlerinden itibaren GGC tesislerinde bir araya gelmesinin ardından toplantı, basın şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Saygı duruşunun ardından divan belirlendi.Toplantıda divan başkanlığına Fırat Aydınay seçilirken, Barış Uzal ve Mücahit Ceylan ise üye olarak belirlendi. Ardından toplantı, GGC Yönetim Kurulu Başkanı Veysi İpek’in faaliyet denetim raporları ve gelir-gider bilançosunu okunmasının ardından devam etti. Genel Kurulda ilk konuşmayı GGC Başkan adaylığı için yarışan Ercan Akkar yaptı. Akkar, konuşmasında faaliyet raporunu okuyan GGC Başkanı Veysi İpek’e eleştiriler yöneltti. Ardından GGC Başkanı İpek konuştu. İpek, konuşmasında söz konusu eleştirilere yanıt verdi.

GGC Başkan ve Başkan adayının konuşmasının ardından kurulan sandıkta oy verme işlemi başladı.  Ayrıca oy verme işlemine geçilmeden önce askıdaki üyelerin durumuna ilişkin tartışmalar yaşandı. Bazı GGC üyeleri divana askıda bulunan üyelerin durumunun Genel Kurulunda görüşülmesi hususunda öneride bulundular. Yaşanan tartışmaların ardından söz konusu öneri divan tarafından yetki gerekçesi ile reddedildi.

İki listenin yarıştığı seçimde Yerel Medya Derneği’nin ağırlıkla desteklemiş olduğu listede Başkan Adayı olan Ercan Akkar, mevcut GGC Başkanı Mehmet Veysi İpek'in listesi karşısında başarı sağlayamadı. 201 üyenin bulunduğu GGC seçimlerine 161 üye katılım sağladı. Oy sayımı sırasında bir oy geçersiz sayılırken, mevcut başkan Veysi İpek, 93 oy, Akkar ise 67 oy aldı. GGC seçimlerinin kazananı26 oy farkla İpek oldu.

Seçimin ardından gazeteciler, kazanan tarafı kutlarken, yeni yönetime de başarılar dilendi. Seçimleri kaybeden listenin başkan adayı Akkar, yeniden başkanlığa seçilen İpek’i kutlayarak birlik mesajı verdi. Sonrasında ise seçimlerin kaybedeni olmadığı, kazananın GGC olduğu vurgulanarak birlikte fotoğraf çektirildi.

Seçim sonuçlarına göre GGC yeni yönetiminde Veysi İpek yeniden Başkan olurken, yönetimde ise şu isimler yer aldı: Ayraç Akhan, Abdulkadir Konuksever, Orhan Şener, Felat Bozarslan, Mehmet Pişkin, Sevda Kaplan, Ümit Özdal, İhsan Yılmaz.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.