İş başvurusunda bulunan Diyarbakırlı gençler: Umudumuz yok, torpili olan girer

İş başvurusunda bulunan Diyarbakırlı gençler: Umudumuz yok, torpili olan girer
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, önceki gün 387 kişinin işe alınacağını duyurdu. İki günden bu yana binlerce kişi başvurdu. Başvuruda bulunan gençler Tigris Haber’e konuştu. 

Harun Aytulun / Berçem Kartal /özel 

Tigris Haber- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, önceki gün 387 kişinin işe alınacağını duyurdu. İki günden bu yana binlerce kişi başvurdu. Başvuruda bulunan gençler Tigris Haber’e konuştu. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, önceki gün Devlet Personel Başkanlığının resmi sayfası üzerinden 387 kişinin işe alınacağını duyurdu. Duyurunun ardından önceki gün evraklarını hazırlayan vatandaşlar Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine ait Kültür ve Kongre Merkezi önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Başvuru kuyruğunda bekleyen gençler Tigris Haber’e konuştu. 

Umudum yok

Gazetemize konuşan 25 yaşındaki Tuncay Delil, “2 yıllık Çevre Sağlığı mezunuyum. Memurluk için başvurdum. Bu sıraya bakılırsa hiç umudum yok. 5 yıl önce mezun oldum o zamandan beri işsizim” dedi.  

5 yıldır işsizim

Süha Avcı adlı başvurucu ise, “Ziraat mühendisliğinden mezunum. Yüzde 1’lik umudum var ama şansımı değerlendirmek istiyorum. Çünkü 5 yıldır işsizim. Mühendislik pozisyonu için başvuru yaptım. Daha önce özel sektörde çalıştım ama yetersiz olunca belediyeye başvuru yapmak istedim” diye konuştu.  
7 yıldır işsizim
27 yaşındaki Murat Sarı adlı genç ise, “Fırat üniversitesi Sosyal bilimler öğretmenliği mezunuyum. Memurluk pozisyonuna başvurdum. Açıkçası umudum yok. Şansımızı deneyeceğiz, olursa olur olmazsa olmaz, kaybedeceğiz bir şey yok. 7 yıldır işsizim. Daha önce İş Kurdan başvuru yaptım ama bir sonuç alamadım. Şimdi belediyeden şansımı deneyeceğim.”

Yusuf Şen, “Meslek Yüksekokul dış ticaret mezunuyum. Memurluk pozisyonu için başvurumu yapacağım. Listelerin daha önceden belirlendiğini düşünüyorum, iş olsun diye başvuruyoruz. Kaybedeceğimiz bir şey yok, Bu tür şeylerde torpil genelde oluyor. İsimler daha önceden belli oluyor. Mezun olduğumdan beri işsizim” diye konuştu. 
Zelal Cihan adlı başvurucu ise, “Hemşire yardımcılığı mezunuyum. Memurluk için başvuru yapmaya geldim. Ben her türlü kapıya gidiyorum sürekli geri çevriliyorum. Antep’de de başvuruda bulundum. 2 bin kişi başvurmuştu, ben yine geri çevrildim. Yine şansımı deneyeceğim. Umudum yok torpili olan giriyor.”
Yasemin Çakır, “Gaziantep üniversitesi sosyoloji mezunuyum. Sosyolog unvanı için başvurdum.  5-6 aydır aile ve bireysel terapistliği yapıyorum. İlk defa kendi pozisyonum in başvuru yapacağım inşallah hayırlı olur.“

15 günlük işsiz

Murat Can Etkin, “15 gün önce Ziraat mühendisliğinden mezun oldum. Ziraat mühendisliği pozisyonu için başvurdum. Umut Allah’tandır, hiç umut kaybedilir mi?. Nasibimiz varsa atanırız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.