Kayapınar Hayvan Bakım Merkezine yıkım kararı çıktı

Kayapınar Hayvan Bakım Merkezine yıkım kararı çıktı
Kayapınar Belediyesi’nce, Şanlıurfa yolu üzerinde Pirinçlik mevkiinde yapılan Hayvan Barınağı Merkezine yürütmeyi durdurma ve yıkım kararı çıktı.

TİGRİS HABER - Arazi sahibinin talebi üzerine verilen her iki kararın gerekçesi olarak da, İmara açılan araziden yeşil alan için ayrılan yere yasal olmamasına rağmen yapı yapılması gösterildi.

Şikâyetçi Arazi sahibi Enver Güçtaş, mahkemenin kendilerinin haklı olduğunu peş peşe verdiği kararlarla gösterdiğini belirterek, kararın uygulanarak barınağın yıkılması gerektiğini söyledi. Belediye yetkilileri de, arazinin belediye mülkiyetinde olduğunu söylediler.

hay1.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ülke genelinde hayvan bakım evlerinin sayısının artırılmasına yönelik verdiği talimat üzerine Diyarbakır’da merkez Kayapınar İlçe Belediyesi tarafından Kasım ayında yapımına başlanan Hayvan Bakım Merkezine yürütmeyi durdurma ve yıkım kararı çıktı.

Şanlıurfa yolu üzerindeki Pirinçlik Yolboyu Mahallesi’nde inşaatı tamamlanan, Su sondaj ihalesi, mobilya ve tıbbi malzeme ihalesi dahi yapılarak açılışa hazırlanan Merkez için alınan yıkım kararı şaşkınlığa yol açtı. Karar üzerine, belediye tarafından Merkeze alınacak mobilya, ilaç ve medikal malzeme ihaleleri iptal edildi.

hay2.jpg

Şikâyeti üzerine Hayvan Barınağı Merkezi için yıkım kararı aldıran arazi sahibi Enver Göçtaş, İki ayrı kararda da haklı olduğunun altını çizerek, “Mahkeme bizim haklı olduğumuzu peş peşe verdiği kararlarla ispatladı. Mahkeme kararına saygı duymaktan başka bir şey yok” dedi.

hay3.jpg

“Hayvan barınağının bizim arazimizde yapıldı”

Telefonla ulaştığımız Güçtaş, hayvan barınağının yapıldığı arazinin kendilerinin 25 yıllık tapulu arazileri olduğunu ifade ederek, “Orayı imara açtılar. İmara açıldıktan sonra yüzde 40’ını yeşil alan olarak kullanılmak üzere bizden aldılar. Aldıkları bölüm yeşil alan olduğu için herhangi bir yapı yapılamaz. Yol boyu olarak alınan arazinin yeşil alan olarak kullanılacağını söylediler. İnşaat yapacağımız alanının yüzde 40’ını alan belediye oraya hayvan barınağı yaptı. Böylelikle bizim arsamız değeri yüzde 100 düştü. Hiç kimse hayvanların içinde oturmak istemez. Biz o alana villalar yapacaktık. Belediyede işlemleri yaptık, bir müteahhit ile görüştük. Oraya hayvan barınağı yapılınca projemiz de sekteye uğradı” diye konuştu.

“Hayvan barınağından haberdar değildik”

Hayvan barınağının yapılacağına dair bilgilerinin olmadığını ileri süren Güçtaş, “Haberdar değildik. Biz oraya gittiğimizde iş makinesi kazıya başlamıştı. Sonra Belediyeye giderek, oradaki yetkililerle görüştük. Bize 6 ay önce hayvan barınağının ihalesinin yapıldığını söylediler. Kimin malını alıyorlar. Burada bir kaptı kaçtı mı var. Arazimiz tapuludur. Daha farklı alanda hayvan barınağı yapılabilirdi. Neden bizim arazimize yaptılar bilmiyoruz” ifadelerini kullandı.

hay4.jpg

“25 yıllık tapulu arazimiz”

Hayvan barınağının yapıldığı yerin 25 yıllık tapulu arazileri olduğuna değinen Güçtaş, şunları söyledi:

“Orası benim 25 yıllık tapulu yerim. 50 kişi ile birlikte orayı satın aldık. Gecen yıl oraya imar girdi. İmar girdikten sonra bunlar arazinin yüzde 40’ını yol boyu bizden kestiler. Belediyenin yeşil alan için yüzde 40 oranında kesme hakkı var. Ama içinde yapı yapma hakkı yok. Orası yeşil alan olarak kalacaktı. Ama belediyenin tapusu yok. Belediye Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl müdürlüğünden izin almadan yapmış. İster belediye olsun, ister başka bir kurum olsun yani kim olursa olsun yeşil alan için alan bölgede yapı yapamaz”

Kayapınar Belediyesi: “Arazi belediyemizin mülkiyetindedir”

Kayapınar Belediyesi yetkilileri de, arazinin belediyenin mülkiyetinde olduğunu, bu yüzden oraya Hayvan Barınağı merkezini yaptıklarını belirterek, alınan mahkeme kararları nedeniyle merkeze alacakları ilaç ve tıbbi malzeme ve mobilya ihalesi ile su sondaj ihalesinin iptal edildiğini söylediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.