Stadın ismi değişebilir

Stadın ismi değişebilir
Yeni Diyarbakır stadı isminin sonraki aşamalarda il yönetimi tarafından uygun görülmesi halinde değişebileceği bildirildi.

Yeni stat hizmete açılmadan büyük merak uyandırmaya başladı. Çok sayıda basın kuruluşu ve spor adamları, sporseverler akın ediyor. Spor Genel Müdürlüğü’ne geçici kabulü yapılan stat için çalışmaların aksamaması ve güvenlik gibi gerekçelerle sınırlı şekilde ziyaret izni veriliyor. Stadın içindeki çalışmalar küçük rütüşler dışında tamamlanırken, dış taraftan da çevre düzenlemesi bitmiş durumda, yol çalışması tamamlanmak üzere.

İsim sonradan değişebilir

Bölgenin en büyük stadı olma özelliğine sahip yeni Diyarbakır stadının ismi değişebilir. Yapılan tüm stat projelerinde statlara şehir ismi verildiği ancak sonraki aşamalarda uygun görülmesi halinde valilik bünyesinde oluşturulacak komisyonlar aracılığıyla başka isimler konulabileceği bildirildi. İsim değişikliği Diyarbakır’da yapımı tamamlanmak üzere olan yeni stat için de geçerli. Sonraki aşamalarda Ali Gaffar Okkan isminin değerlendirilmesi bekleniyor.

Tigris Haber stadı inceledi

stadin-ismi-degisebilir.....jpg

Tigris Haber olarak, bölgenin en büyük ve Türkiye’nin en büyük statlarından biri olacak yeni Diyarbakır stadını ziyaret ederek çalışmalar ve gelinen aşama hakkında yüklenici firmanın yetkililerinden bilgi aldık. İnşaatı yapan Yıldızlar İnşaat firması yetkilileri, stadın UEFA normlarına göre planlandığını dile getirdiler.

Yeni statta Ziraat Türkiye Kupası veya Süper Kupa finalinin oynatılması için çalışmalar yapıldığı belirtiliyor.

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.