Türkiye Atıcılık Şampiyonası'na Diyarbakır ambargosu

Türkiye Atıcılık Şampiyonası'na Diyarbakır ambargosu
Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu tarafından Mersin'in Erdemli İlçesi'nde devam eden "Ateşli Silahlar Türkiye Şampiyonası'na katılan Diyarbakırlı sporcular damga vurdu.

Tigris Özel - Şehmus KIZILASLAN

TİGRİS HABER - Diyarbakır Yurdumspor Kulübü ile Diyarbakır Atıcılık Tenis ve Yüzme Spor Kulübünün 15 sporcusu, 20 madalya ve 6 kupa almayı başardı.

turkiye-aticilik-sampiyonasina-diyarbakir-ambargosu-2.jpg

15 sporcuyla 20 madalya ve 6 kupa kazanan Diyarbakır, şampiyonaya katıllan iller arasında en çok madalya ve kupa kazanan şehir oldu. Diyarbakır Yurdum Spor Kulübü ile Diyarbakır Atıcılık Tenis ve Yüzme Spor Kulübünün iki sporcusu Furkan Yazar ve Baver Aras Akgün, genç erkekler kategorisinde 2 Türkiye şampiyonluğu kazandırarak, göz dolduran sporcular oldu.

turkiye-aticilik-sampiyonasina-diyarbakir-ambargosu-1.jpg

23 Mart tarihinde başlayan ve 29 Mart tarihinde sona erecek şampiyonaya, Türkiye genelinde 19 ilden yaklaşık 520'ye yakın sporcunun katıldığı öğrenildi. Büyükler, gençler, yıldızlar kadın ve erkek sporcuların katıldığı şampiyonaya Diyarbakır'dan 15 sporcu katıldı.

"Hedef iyi sporcuları Olimpik kadroya eklemek"

turkiye-aticilik-sampiyonasina-diyarbakir-ambargosu-3.jpg

Atıcılık Milli Takım Antrenörü ve Diyarbakır Atıcılık İl Temsilcisi Abdurahman Akgün, elde edilen başarının tesadüfi olmadığını belirterek,. "Özellikle genç sporcularımızın atıcılık sporuna ilgisi çok büyük. Yarışmaya yurt genelinden ateşli silahlar, havalı tüfek ve tabanca dalında 520 sporcu katıldı. Bizim olimpik takımımız var. Onun üzerinde de atışlarda yurt dışı baraj puanlarını geçenler arasında alt yapısını oluşturacağımız sporcularımız var. Burada çok iyi mücadele örneği sergilediler. Hedefimiz bu şampiyonalarda puan kotasına ulaşan sporcularımızı olimpik takımın yanına birkaç sporcunun daha eklemektir" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.