VİDEO - Avrupa Şampiyonasına Diyarbakır’da hazırlanıyor

VİDEO - Avrupa Şampiyonasına Diyarbakır’da hazırlanıyor
Gençlik ve Bakanlığı ile Türkiye Bilardo Federasyonu’nun bilardo sporunu yaygınlaştırmak ve gençleri bu branşa kazandırmak amacıyla Diyarbakır’da bilardo tesisi kuruldu.

Özel Şeyhmus KIZILASLAN

TİGRİS HABER - Türkiye’nin 33 İl’de yapılan tesislerden birine sahip olan Diyarbakır’da, Dünya Bilardo Şampiyonu Hacı Arap Yaman, 6-11 Mart tarihlerinde yapılacak Avrupa Bilardo Şampiyonasına hazırlanıyor.

dunya-sampiyonu-yaman-hazirlaniyor.jpg

Muhteşem Bilardo tesisi kuruldu

Türkiye Bilardo Federasyonu yönetim kurulu üyesi ve Diyarbakır İl Temsilcisi (Murat Macit) İhsan Delibaş, Yaklaşık 3 yıl önce Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Bilardo Federasyonu’nun işbirliği sonucu Diyarbakır’da Bilardo Tesisini açtıklarını belirterek, “Diyarbakır’da yaklaşık 500 sporcumuz var. 20’nin üzerinde 2. ve 3. Kademe antrenörümüz var. İl Müdürümüz Nuammer Uslu’nun yoğun çabası ve gayreti ile bilardo tesisini ilimize kazandırdık.

dunya-sampiyonu-yaman-hazirlaniyor-4.jpg

İlimizin genç nüfusu çok fazla biliyorsunuz. Bu gençleri bilardo sporuna kazandırmak için antrenörlerimiz, İl Müdürlüğümüz ve Federasyonumuzla birlikte programlar hazırlayacağız. Önümüzdeki günlerde Diyarbakır’da 24-10 Mart tarihleri arasında İl birinciliği şampiyonası yapılacak. Diyarbakırlı sporseverlerimizi de bu tesisimizde yapılacak şampiyonaya bekliyoruz” dedi.

Dünya Bilardo Şampiyonu Yaman, Avrupa Şampiyonasına hazırlanıyor

2008 yılında Diyarbakır’da o dönem herhangi bir bilardo tesisi olmamasına rağmen Maraş Belediyesi adına Dünya ve Avrupa Bilardo Şampiyonu Hacı Arap Yaman’ın bugün kendi ilindeki tesisinde 6-11 Mart ayı Avrupa Bilardo şampiyonasına hazırlandığına işaret eden Delibaş, “Birçok gencimizin bu spora eğilmesini sağlayacaktır. Hacı Yaman onlar için de bir idol durumda bulunuyor” diye konuştu.

dunya-sampiyonu-yaman-hazirlaniyor-1.jpg

2008 yılında Dünya, 2023 yılında da Avrupa Şampiyonu

Diyarbakırlı Dünya ve Avrupa Bilardo Şampiyonu Hacı Arap Yaman da, 2008 yılında Dünya Bilardo Şampiyonu, geçen yıl hem ferdi hem de takımlar kategorisinde Avrupa Şampiyonu olduğunu belirterek, “Geçen yıl yapılan turnuvaya İzmir’de Federasyonumuzun açtığı bilardo tesisinde hazırlanmıştım. Orada kampa girmiştim.

dunya-sampiyonu-yaman-hazirlaniyor-3-001.jpg

Bu yıl ne mutlu ki Diyarbakır tesisimiz de faaliyete girdi. Şimdi kendi memleketimde Avrupa Şampiyonasına hazırlanıyorum. Günde 6-7 saat arasında bir çalışıyorum. Şuanda Türkiye Milli Takım adına Avrupa Şampiyonasına hazırlanıyorum. Geçen yıl Diyarbakırspor kulübü adına Avrupa Şampiyonasına katılmıştım. Bireysel olarak, ancak ülke takımı olarak yarışıyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.