VİDEO - Dağ kapıda odun ateşinde çay keyfi

VİDEO - Dağ kapıda odun ateşinde çay keyfi
Dağ Kapıda akşamları kurduğu küçük tezgâhında odun ateşinde demlediği çayı satarak yedi kişilik ailesinin geçimini sağlamaya çalışan Uğur Eren Tigris Habere konuştu.

Özel Haber/ Mümin Ağcakaya

TİGRİS HABER - Ailesi Bingöl Kavar bölgesinden Diyarbakır’a göç etmek zorunda kalınca evin ekonomik giderlerini karşılamak 21 yaşındaki Uğur Erene düştü. Çalıştığı işlerde yeterli ücret alamadığı için Dağ Kapı’da çay satmaya başladı. Bir yıldır bu işi yapan Uğur’a küçük kardeşi ve kardeşim dediği arkadaşı da yardım ediyor.

Uğur, akşam saatlerinde zabıtaların mesaisi bittikten sonra kaldırım kenarına küçük tezgâhını kurmaya, küçük masaları ve iskemleleri yol kenarına dizmeye başlıyor. Bir taraftan da odunları semaverin altına yerleştiriyor. Çay tiryakilerinin Dağ Kapıda başka yerde bulamayacakları odun ateşinde demlenen kaçak çayı hazırlıyor.

odun-atesi-1.jpg

Akşamları Gazi Caddesi ve Dağ Kapıda gezmeye çıkanlar, cafelere göre hem daha ucuz hem de başka yerde kolay kolay bulamayacakları lezzetteki çaylarını yudumluyorlar. Vatandaşlar, banklara ya da küçük masalara oturarak çaylarını yudumlarken çoğu kez de sokak müzisyenlerinin şarkıları bu alana ayrı bir renk katıyor.

odun-atesi-2.jpg

Daha genç yaşında evin bütün ekonomik yükünü sırtlanmış olan Uğur Eren’in beş kardeşi var. Babası işsiz ve kendisinden başka bir tek ablası çalışıyor. O da üniversiteye gittiği için kazancı ancak okul masraflarını karşılamaya yetiyor.

Uğur, akşam 20.00’den sonra ortalıktan el ayağın çekildiği saatlerde burada sattığı çaylardan ne kazanmışsa evin yolunu tutuyor. Uğur’un elde ettiği kazanç da ancak evin en zaruri beslenme ihtiyaçlarını karşılıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.