VİDEO - Diyarbakır-Kurtalan treninde cümbüş

VİDEO - Diyarbakır-Kurtalan treninde cümbüş
Diyarbakır Kurtalan ekspresiyle tur yolculuklarına devam eden yolcular monotonluğa daha fazla dayanamayarak müziğin ritmine ayak uydurdular. Hoşça vakit geçiren yolcular uzun yolculuğun nasıl geçtiğini anlamadan kendilerini Diyarbakır’da buldular.

Özel Haber/ Mümin Ağcakaya

TİGRİS HABER - Seyahat etmeyi ve eğlenmeyi seven bir grup tur yolcusu Bursa Mudanya’dan başladıkları, Diyarbakır, Bingöl, Erzurum, Kars, Ardahan, Doğubeyazıt, Iğdır, Van, Tatvan'ı kapsayan 9 günlük seyahatlarına Ankara’dan trenle devam ettiler. Diyarbakır Kurtalan ekspresinde tur yolcuları uzun yolculuğun verdiği monotonluğa daha fazla dayanamadılar. Bir süre sonra müziğin ritmine ayak uydurmaya başladılar.

20211228-093021.jpg

Bir anda seyahat ettikleri vagonu pist alanına döndüren yolcular, darbuka eşliğinde söylenen şarkılarla ortalık bir anda şenlenmeye başladı. Alışılmışın dışında manzarayla karşılaşan diğer yolculara; ‘trende cümbüş mü var’ dedirtti. 

20211228-114304.jpg

Uzun tren yolculuğu boyunca eğlenen yolcuları zamanın nasıl geçtiğini anlamadan kasabalar, şehirler geride kaldı. Diyarbakır'a gelen tur yolcuları kentteki tarihi mekânları da gezdiler, Surda dolaştılar.

00.jpg

Bir gece konakladıktan sonra gezi programlarını tamamlamak için yola devam dediler, ama Diyarbakır'a doyamadan, gezip görecekleri birçok tarihi yeri geride bırakarak Tatvan, Erzurum ve Kars’a kadar uzanan yolculuklarına devam ettiler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.