VİDEO - Diyarbakır'da 2 bin depremzede, Ramazan’ı konteynerde geçiriyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakır’da 2 bin 400 depremzede bu yıl ilk Ramazan ayını konteyner kentte geçirecek.

Sait BAYRAM'ın Özel Haberi

TİGRİS HABER - Diyarbakır'ın Merkez Kayapınar ilçesinde Talaytepe Mahallesindeki 600 konteyner kentte barınan vatandaşlar, Ramazan ayını konteyner kentte geçiriyor. AFAD ve Kayapınar Belediyesi’nce, Ramazan ayı öncesi depremzedelere gıda kolisi dağıtıldı.

Depremde Diyarbakır'daki evi hasar gören Seniha Aksoy, eşi ve çocuklarıyla konteyner kentte yaşadıklarını söyledi.

whatsapp-image-2024-03-16-at-14-57-55.jpeg

Aksoy, depremde kiralık olarak oturduğu evin yıkıldığını ifade ederek, "Deprem ardından konteyner kentte yerleştirildik. Evimiz yıkıldı. Burada eşim ve çocuklarımla birlikte çok güzel şekilde yaşıyoruz. Yataklarımız, oturma yerlerimiz, buzdolabımız, ocağımız kurulu. Bütün ihtiyaçlarımız da karşılanıyor." dedi.

Depremzedelere Gıda kolisi verildi

Ramazan ayı öncesinde konteyner kentte gıda kolisi verildiğini anlatan Aksoy, "Bize gıda kolisi verildi. Yemeğimizi kendimiz yapıyoruz. İftarımızı da konteynerde yapıyoruz. Bu yıl ki Ramazan ayını konteynerde geçireceğiz. Daha sonra yapılan konutlarımıza geçeceğiz. Bugünümüze de çok şükür. Rabbim devletimize zeval vermesin. İlk kez Ramazan ayını evimizin dışında bir yerde geçireceğiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.