VİDEO - Diyarbakır’da bir aile konteynerden çıkarıldı!

VİDEO - Diyarbakır’da bir aile konteynerden çıkarıldı!
6 Şubat depremlerinden etkilenen ve Diyarbakır'da evleri orta hasarlı olan Günay ailesi binanın az hasarlıya çevrilmesiyle yerleştirildikleri konteynerden çıkarıldı.

Serhat Özdemir – Özel

TİGRİS HABER - Maraş Merkezli 7.7 ve 7.6'lık depremlerden etkilenen Diyarbakır'da 1'i boş 7 bina yıkıldı. 411 kişi hayatını kaybederken, yüzlerce kişi ise yaralandı. Kentte hasarlı binaların yıkımı sürerken, binaların hasar durumlarının sürekli değişiklik göstererek mağduriyetler yaşanmaya devam ediyor. Konteyner kente yerleşen 4 çocuklu Günay ailesi ise binanın hasar durumunun değiştirilmesinden dolayı kaldıkları konteynerden çıkarıldılar.

diyarbakir-konteyner-kent-7.jpgDepremlerde Bağlar ilçesi 5 Nisan Mahallesi 677'nci sokakta oturan ailenin yaşadığı bina orta hasarlı olması nedeniyle boşaltıldı. Binada oturan Günay ailesi ise bir süre KYK yurdunda kaldı. Ardından konteyner kente yerleşen 4 çocuklu aile 3 aydır orada yaşamını sürdürüyor. Bazı ev sahiplerinin itirazları sonucu bina 'orta hasar'dan 'az hasarlı'ya çevrildi. Konteyner kentte yaşayan aile ise iddialara göre yetkililer tarafından çağrılarak, binalarının 'az hasarlı' olduğu gerekçesiyle çıkmaları gerektiğini ifade ettiler. Gidecek yerleri olmayan ve hasarlı evlerinde olan eşyaları depremin ardından satmak zorunda kalan aile şimdi kara kara ne yapacağını düşünüyor.

diyarbakir-konteyner-kent-1.jpg'Bize ne olacak?'

İlham Günay orta hasarlı olan evlerinin az hasarlı olması nedeniyle konteynerden çıkarıldıklarını ve kendileri gibi onlarca ailenin olduğunu ifade ederek, " Depremin ardından binanın karşısında bulunan okulun bahçesine sığındık. Ardından KYK yurduna yerleştik. Bana konteynıra yerleşebilirsin dediler. Konteynır kentte üç ay kaldıktan sonra beni çağırdılar, 'senin evin az hasarlı ya çevrili için çıkman lazım' dediler. Benim gibi orada onlarca aile var bina itirazlar sonucu orta hasarlıdan az hasarlı ya çevrildi. Dört tane çocuğum var. Sokakta kalacağım ya da birer gün tanıdıklarda kaldım daha sonrasında bize ne olacak?" diye konuştu.

diyarbakir-konteyner-kent-6.jpg'Kapılar yüzümüze kapanıyor'

Günay 4 çocuğunun da okula gittiğini dile getirerek, çözüm bulmaları için gittikleri bütün kapıların yüzlerine kapandığını belirterek, şöyle söyledi:

"Dört çocuğum da okula gidiyor. Kaymakamlığa tekrar başvurduk. ‘Bizim yapacağımız bir şey yok’ dediler. Bütün kapılar üzerimize kapanıyor, başvuracağımız başka bir merci yok. Bizim istediğimiz tek şey sorunlarımıza el atılmasıdır."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.