VİDEO - Diyarbakır'da Newroz yürüyüşü

VİDEO - Diyarbakır'da Newroz yürüyüşü
Diyarbakır'da yarın kutlanacak Newroz kutlamaları öncesinde 3 Kürt partisi tarafından meşaleli yürüyüş düzenlendi.

Ramazan Yavuz-Haber

TİGRİS HABER - Diyarbakır'da yarın kutlanacak Newroz kutlamaları öncesinde 3 Kürt partisi tarafından meşaleli yürüyüş düzenlendi. Ofis semtinin sanat sokağından konuk evine kadar ellerinde meşalelerle yürüyüp “Bîjî Newroz”, “Bîjî Kurdistan” sloganları atan partililere vatandaşlarda alkışlarla destek verdi.

Merkez Yenişehir ilçesinin Ofis semtinde bulunan Sanat sokağında bir araya gelen 3 Kürt partisine vatandaşlarla destek verdi. Meşaleli yürüyüşe Kürdistan Sosyalist Partisi(PSK) Genel Başkanı Bayram Bozyel ile Genel Başkan Yardımcısı Hasan Dağtekin, Hak ve Özgürlükler Partisi(HAK-PAR) Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Şah Eren, HAK-PAR Diyarbakır İl Başkanı Vasıf Kahraman, Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK) Genel Başkan Yardımcıları Cano Amedi ve Vahit Aban ile parti sözcüsü Hanifi Turan ile kalabalık partililer katıldı.

newroz-1.jpeg

Partililerden bazı erkekler ve kadınlar meşaleli yürüyüşe yöresel kıyafetleriyle katıldı. Sanat sokağında meşaleleri yakan partililer daha sonra “Bîjî Newroz”, “Bîjî Kurdistan” sloganları atarak Konuk evine kadar yürüdü. Yürüyüşe vatandaşlarla alkışlarla destek verdi.

Konuk evinde 3 partinin yetkilileri, Kürtçe’nin Zazaki ve Kurmanci lehçeleri ile Türkçe basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında, Newroz’un tarihçesi, Kürtler için önemi dile getirildikten sonra partililer dağıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.