VİDEO - Diyarbakırlı Gıda Mühendislerinden özlük hakkı talebi; “Boşuna mı okuduk? ‘’

VİDEO - Diyarbakırlı Gıda Mühendislerinden özlük hakkı talebi; “Boşuna mı okuduk? ‘’
Gıda mühendisleri sorunlarını dile getirmek için kahvaltıda buluştu. Düzenlenen buluşmaya katılan TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Yaşar Üzümcü, gıda mühendisliğinin önemsizleştirildiğine ve özlük haklarının verilmediğine dikkat çekti.

Serhat Özdemir – Mahsum Rençber / haber

Türkiye Mimar ve Mühendisler Odası Birliği Gıda Mühendisleri Odası Diyarbakır İl Temsilciliği tarafından organize edilen kahvaltıya TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Yaşar Üzümcü, İl Temsilcisi Nevzat Bayram, Kamu Kurum ve Kuruluşları ile özel sektörde çalışan 72 Gıda Mühendisi katıldı. Düzenlenen programda meslekte 25 yılını tamamlayan 2 mühendise ise onur belgesi verildi.

ozluk-haklarini-talep-eden-gida-muhendisleri-bosuna-mi-okuduk.jpegProgramda yaşadıkları sorunları dile getiren mühendisler, mesleklerinin önemsizleştirildiğine, özel ve kamu kurumlarında sorunlar yaşadıklarını söylediler. Mühendisler, özlük hakları konusunda da çok geride olduklarını belirterek, “Boşuna mı okuduk” diye sitemde bulundu.

‘Atama sayıları derhal yükseltilmelidir’

Ankara’dan gelerek programa katılan TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Yaşar Üzümcü, her İl’e açılan üniversitelerden dolayı mezun sayısının arttığını, iş olanaklarının ise sınırlı hale geldiğini, özlük haklarının verilmediğine değindi.

ozluk-haklarini-talep-eden-gida-muhendisleri-bosuna-mi-okuduk-2.jpgÜzümcü, atama sayılarının yetersiz olduğunu ve atamaların artması gerektiğini ifade ederek, “Gıda mühendisleri olarak, kendi sorunlarımızı konuşup çözüm bulmak ve sosyalleşme amaçlı bir araya geldik. Mühendislik ve mimarlık bu ülkenin kalkınmasında en temel mesleklerden bir kaçıdır. Bu meslekler son yıllarda yapılan yanlış politikalar sonucu ne yazık ki değersizleşti. Her İl’de bir üniversite açıldı. Kamu ve özel sektörün ihtiyacının üzerinde mezun verilmesi sonucu bu mesleklerde yığılma oldu. Bu nedenle de işsizlik artışı, düşük ücretle, güvencesiz çalışma gibi bir takım sorunlarla karşı karşıyayız. Biz her ortamda boşuna mı okuduk? Adıyla kendimizi ifade etmeye başladık. Bu önemli mesleklerin tekrar eski önemine kavuşmasını istiyoruz. İstihdam anlamında atama sayıları yetersizdir. Atama sayıları derhal arttırılmalıdır” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum