VİDEO - Diyarbakırlılar Kılıçdaroğlu’nun çıkışına temkinli

VİDEO - Diyarbakırlılar Kılıçdaroğlu’nun çıkışına temkinli
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Elektrik faturasını ödemeyeceğim’ kampanyası başlattı. Diyarbakırlı bazı vatandaşlar, kampanyayı destekleyerek, ‘Bizde yatırmayacağız’ dedi.

TİGRİS HABER - Yüksek elektrik faturaları vatandaşları çileden çıkarırken, ‘nasıl yatıracağız’ endişesine neden oldu. Vatandaşın elektrik sorununun çözülmesini ve zamların geri alınmasını isteyen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, zamlar çekilmeden kendi faturasını da ödemeyeceğini duyurdu. Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamasından sonra Tigris haber olarak halka faturalarını ödeyip ödemeyeceklerini sorduk.

Vatandaş ne dedi;

Basri Donat

“Kılıçdaroğlu doğru söylüyor. Bizde katılırız bu duruma ama Dedaş gelip elektriğimizi keser korkusu var. 5 gün geçince uyarı 2 hafta geçti mi kesiliyor. Bu defa kesme bağlama ücretleri ile birlikte bizler daha çok mağdur olacağız.”

Şiyar Yılmaz

“Bu önemli bir adım olabilir. Sonuçta ana muhalefet lideri olduğu için ses getirebilir ve bu zamların geri alınmasını sağlayabilir. Bende yapabilirim. Ülkenin içinde bulunduğu duruma bakınca bu hayat pahalılığıyla mücadele etmenin başka yolu yok. Elektrik zamları çok yüksek oranda geldi. Hepimiz etkilendik. Ülkede bunu karşılayamayacak çok kişi var. Bu yüzden olumlu bir adım olarak görüyorum”

İhsan Yavuz

“Kılıçdaroğlu öyle diyor da 3 gün geciken elektriği kesiyorlar. Ev de çoluk çocuk donuyoruz. Şuan DEDAŞ bir imparatorluk ve istediğini yapıyor. Benim 1 artı 1 evim var gerekli eşyalar dışında bir ampul kullanıyorum. 5 senedir 150 kilowaytın üstüne çıkmadık, bu ay gelmiş 600 kilowayt kullandınız diyorlar. 150 TL’lik faturam olmuş bin 300 TL.”

Remziye Gezer

“Bence de doğru. Çünkü ülke olarak kaldıramıyoruz bu durumu, insanlarda para yok. Faturayı geçin yiyecek ekmek bulamıyoruz. Açlıktan öleceğiz. Bende ödemeyi düşünmüyorum. Gelip kapatsınlar, benim elektriğimi kessin, onunkini kessin bakalım ne olacak.”

Yusuf Kardelen

“Kılıçdaroğlu’na kısmen katılıyorum. Bugün faturalar cebi yakmayı geçmiş, kaosa gidiyoruz artık. Faturalar, doğalgaz, elektrik her şey çok pahalı. Dün Pazara gittim bir kilo salatalık 30 lira, alamadım. Bu geç kalınmış bir karar. Bu adımla beraber en azından yeter artık demiş oluruz. İnanın hayat kalmadı, artık yüzümüz gülmüyor. Fakir bir kesim var, çalışamayan bir kesim var, sürekli faturalar artık boğuyorlar bizi. Nasıl bunu görmüyorlar. Yapamıyorsan çekileceksin kardeşim, yapan gelsin.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.