VİDEO - Emekli maaşı yetmiyor, ek iş zorunlu oldu!

VİDEO - Emekli maaşı yetmiyor, ek iş zorunlu oldu!
Emekli olduktan sonra ekonomik nedenlerden dolayı simit ve ayran satarak geçimini sağlayan 60 yaşındaki Mehmet Şirin Aydın," Emekli maaşı yetmiyor, çalışmak zorundayım" dedi.

Mahusm Kara

TİGRİS HABER - Ülkede sayıları 13 milyonu geçen emekli enflasyon altında eziliyor, hayat pahalılığı ve düşük maaşlar çok sayıda emekliyi çalışmak zorunda bırakıyor. 30 yıldan fazla çalıştıktan sonra emekli olduğu halde çalışmak zorunda kalan biri de 60 yaşındaki Mehmet Şirin Aydın. Aydın, Diyarbakır Yenişehir ilçesinde sabahın erken saatlerin kurduğu tezgahta simit ve ayran satarak geçimini sağlıyor.

Ekonomik nedenler rahat nefes almamıza izin vermiyor

Emekli olduktan sonra simit ayran satmak zorunda kaldığını ifade eden Aydın, "8 yıl önce emekli oldum. Emekli olduktan sonra rahat bir nefes alırım dedim ama ekonomik nedenler rahat bir nefes almama izin vermedi. Aylık 7 bin 500 TL emekli maaşı alıyorum. Bugün asgari ücret 11 bin TL’yi geçmiş durumda, emekli maaşıyla kimse geçinemez. Benim gibi milyonlarca emekli var. Allah aşkına siz söyleyin, bu hayat pahalılığıyla nasıl baş edeceğiz? Herkes artık iki iş yapmak zorunda" diye konuştu.

emekli-maasi-yetmiyor-1.jpgGeçinemiyoruz

Her geçen gün hayat pahalığının artığı, artan pahalılıktan kaynaklı emeklilerin zor günler yaşadığını belirten Aydın, "Geçinemiyoruz. Geçim derdi yaşadığımız için ek iş yapmak zorunda kalıyoruz. Hayat şartları zaten her geçen gün bizleri zorluyor. Ek iş yapmaktan başka bir çaremiz yok. Evim kira, önünüz kış çalışmak zorundayım. Faturaları saymıyorum bile onlar her ay değişiyor. İnanın ne yapacağınızı şaşırmış durumdayız" ifadelerine yer verdi.

Artık rahat bir nefes almak istiyorum

Aydın son olarak şöyle konuştu: "30 yıl çalıştıktan sonra farklı bir iş yapmanın zorluğunu ifade etmek gerçekten çok zor. Mecburuz, aldığınız emekli maaşı evimin kirasını bile yetmiyor. Devlet gerçekten emekliler geçebilmesi için emekli maaşını yükseltmesi lazım. Eğer böyle devam ederse halimiz çok zor. Çok zor günler bizi bekliyor. Bir emekli olarak artık rahat bir nefes almak istiyorum.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.