VİDEO - Fiyatlar ikiye katlandı, Ramazan alışverişi Cep yakıyor!

VİDEO - Fiyatlar ikiye katlandı, Ramazan alışverişi Cep yakıyor!
Diyarbakır’da, Ramazan ayı alışverişlerinin yüzde 35-40 oranında düştüğü öğrenildi

Haber: Sait BAYRAM

Kamera: Mevlüt BAĞIRMAZ

TİGRİS HABER - Ramazan ayında iftar sofralarını süsleyen başta hurma olmak üzere tüm gıdalar yüzde 100 oranında zamlanırken, esnaflar da vatandaşların alım gücünün düşmesinden dolayı satışlarının büyük ölçüde etkilendiğini söyledi.

sarkuteri-2.png

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde bir haftadan bu yana yaşanan Ramazan ayı alışveriş hareketliği arife gününde de devam etti. Ramazan ayında sahur ve iftar saatlerinde tüketmek üzere Suriçindeki baharatçıları tercih eden vatandaşlar, fiyatlar karşısında büyük şaşkınlık yaşıyor.

Hurma fiyatı yüzde 100 arttı

sarkuteri-1.png

İftar ve sahurda en çok tüketilen gıda maddeleri arasında yer alan Hurma fiyatlarına yüzde 100 oranında zam yapıldığı öğrenildi. Geçen yıl 90 lira olan Tahin 150 TL’ye, 250 TL olan Hurma 480 TL’ye ve 140 TL olan kayısı 200 TL’ye yükseldi. Fiyatların yükselmesi asgari ücretle çalışan ve dar gelirli vatandaşları zor durumda bırakıyor.

sarkuter1.jpg

Hakimoğlu: “Eski Ramazanlar yok artık”

Hakimoğlu Baharatçısı Burak Hakimoğlu, Eski Ramazan ayı alışverişi ile bu yılki ramazan alışverişi arasında dağlar kadar fark olduğuna işaret ederek, “Vatandaşın da alım gücü düştü. Eskiden 100 TL’lik bir ürün, 200-300 TL’ye yükseldi. Böyle olunca vatandaş alacağı ürünü bir kilo alacağına yarım kilo ve 250 gram alıyor. Bu da bizim satışlarımızı çok çok etkiledi. Hurma, kayısı, meşhur yöresel üzümler ve en çok satışını yaptığımız tahinimiz var. Az da olsa bir sirkülasyonumuz var. Geçen yılki tahin fiyatımız 90 TL bu yıl 150 TL, Hurma 250, bu yıl 480 TL. Kayısı 140 TL’den, 200 TL. Artışlar olduğu için Milletin alım gücü düşüyor. Fiyat artışlarına rağmen alımlar yine de oluyor. Yüzde 35-40 oranında alışverişlerde düşüş var” diye konuştu.

sarkuteri2.jpg

Yalaz: “Fiyatlar yükseldi”

Seval Kuruyemiş işletmecisi İbrahim Yalaz ise, Fiyatlarının geçen yıla göre biraz yükseldiğine işaret ederek, “Ramazan ayında tüketilen gıdalarda büyük artış var. Allah alım gücü düşen vatandaşımıza yardımcı olsun. Alım gücü gittikçe düşüyor. Genellikle hurma, zahire ürünleri satıyoruz. Satışlar düşük. Geçen yılki alışveriş ile bu yılki alışveriş aynı değil. Çok fark ediyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.