VİDEO - İnşaat işçileri: Ücretlerimiz artırılsın

VİDEO - İnşaat işçileri: Ücretlerimiz artırılsın
Diyarbakır'da inşaat sektöründe çalışan işçiler bir araya gelerek, ücretlerinin artırılması için basın açıklaması yaptı.


TİGRİS HABER - Günlük aldıkları ücretlerin azlığından yakınan inşaat işçileri, geçinemediklerini, işverenlerin seslerine kulak vermesini istedi. İnşaat işçileri, seslerini duyurmak için Dağkapı meydanındaki parkta bir araya geldi. İşçilerin temsilci olarak seçtiği demirci ustası Mehmet Kartal, sorunlarıyla ilgili açıklama yaptı. İşçiler adına konuşan Kartal şunları söyledi;

iscigrev.jpg“Asgari ücretin altında çalışıyoruz. Alım gücü her geçen gün düşüyor, geçinemiyoruz. Ailelerimizin ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma geldik. Yoksulluk sınırının 20 bin TL'yi aştığı şu zamanda bırakın yoksulluk sınırını, şu an açlık sınırının altında çalışmak zorunda kalıyoruz. Asgari ücret 5 bin 500 TL oldu. Biz asgari ücretin altında çalışıyoruz. Bilindiği üzere yevmiye usulü olarak çalıştığımız için hiçbir sosyal hakkımız yok."

300 TL günlük ücret

Geçen yıl 250-300 bin TL olan konutların, şu an 1.5 milyon TL’nin altında olmadığını söyleyen Kartal, "Un şeker yağ gibi temel gıda maddeleri 3-4 kat artmış. Talebimiz günlük ücretlerimizin tabanı 300 TL olmasıdır. Buradan işverenlere sesimizi duyurmak istiyoruz. Sabahtan akşama kadar güneşin altında çalışıp evimize ekmek götürme gayreti içerisindeyiz. Günümüz koşullarına göre az da olsa talep ettiğimiz yevmiye bizlere az da olsa bir nefes aldıracaktır" ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.