VİDEO - Kanser hastasının mama yardımı kesildi

VİDEO - Kanser hastasının mama yardımı kesildi
Diyarbakır Kayapınar ilçesinde yaşanan 81 yaşındaki Kadriye Demir, 11 ay önce gitti hastanede Mide ve Bağırsak (Sindirim Sistemi) kanseri teşhisi konuldu.

Mahsum Kara

TİGRİS HABER - Diyarbakır Kayapınar ilçesinde yaşanan 81 yaşındaki Kadriye Demir, 11 ay önce gitti hastanede Mide ve Bağırsak (Sindirim Sistemi) kanseri teşhisi konuldu. Beslenmesi için mama raporu verildi, ancak mama alamadı. Oğlu, önce verilen sonra iptal edilen mama hakkının iade edilmesini istedi.

Yaklaşık 17 gün hastanede tedavi gördükten evine götürülen Kadriye Demir, tek başına günlük ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Evde oğlu ve gelini tarafından bakımı ve ihtiyaçları karşılanan Kadriye Demir, yakalandığı kanserden dolayı besin almakta zorluk yaşarken, mama ile beslenmesi gerekiyor.

kanser-hastasi-kadriye-demir-2.jpgMama yardımı iptal edildi iddiası

Hastaneden taburcu olduktan sonra kendisine verilen mama yardımı iptal edildiğini ifade eden Kadriye Demir’in oğlu Mecit Demir, “Annemi hastaneye yatırdığımızdan sonra ona bez ve mama yardımı alabilmesi için rapor verildi. Ama annem hastaneden taburcu olduktan hemen sonra eczaneye mamasını almaya gittiğim de yardımın iptal edildiğini öğrendim. Kanser, annemin bütün vücuduna yayılmış durumda. Biz bakıcı için rapor almak istedik, ama bize yardımcı olmadılar” diye konuştu.

Her gün gözümün önünde eriyor

Maddi imkânsızlıktan dolayı annesinin ihtiyaçlarını karşılayamadığını belirten Demir, “Annem her gün gözümün önünde eriyip bitiyor ve benim elimden hiçbir şey gelmiyor. Annem, 11 ay önce 90 kiloydu şimdi 20 kiloya kadar düşmüş. Annemin bakıcı ve mamaya ihtiyacı var, benim bunları karşılayacak gücüm yok. Bu ihtiyaçların karşılanması için hastanenin anneme rapor vermesi lazım. Mama ihtiyacının karşılanması için iptal edilen raporun yeniden verilemesini istiyorum. Yetkililerden yardım bekliyorum” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.