VİDEO - Kazanmak için çok çalıştık!

VİDEO - Kazanmak için çok çalıştık!
Konya’da düzenlenen Görme Engelliler Atletizm Türkiye Şampiyonasında Diyarbakır’ı temsil eden sporcular 5 altın ve bir bronz madalya alarak büyük bir başarıya imza attı.

Mahsum Kara

TİGRİS HABER - Konya’da düzenlenen Görme Engelliler Atletizm Türkiye Şampiyonasında Diyarbakır’ı temsil eden sporcular 5 altın ve bir bronz madalya alarak büyük bir başarıya imza attı. Görme Engelli Spor Kulübü oyuncuları, kazanmak için çok çalıştıklarını ifade ederek, spor alanında Diyarbakır’ı dünyada temsil etmek için çabaladıklarını söyledi.

Konya ilinde gerçekleştirilen Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu 2023 yılı faaliyet programında yer alan Türkiye Atletizm Şampiyonası Müsabakasında, Diyarbakır’ı temsil eden Diyarbakır Görme Engelliler Spor Kulübü’nün sporcuları şampiyonada 5 altın, bir bronz madalya alarak büyük bir başarıya imza attı.

atletizm1.jpg

Hedef; Dünya şampiyonası

400 ve 1500 metre koşu müsabakasında Türkiye birincisi olan Mikail Al, “Yaklaşık 6 yıldır atletizm sporcusuyum. Branş olarak 1500 ile 5 bin metrede koşuyorum. 5 bin koşu maratonunda dünyada 2’nci sıradayım. Geçen ay İtalya’da yapılan Grand Prix yarışmasında birinci oldum. Dünya Şampiyonasına katılmayı hak kazandım, orada da ülkemi ve Diyarbakır’ı temsil edeceğim. Konya’da düzenlenen şampiyona da iki birincilik elde ederek kulübüme altın madalya kazandırdım. Çok zor şartlarda hazırlandım. Şırnak’ta sahamız olmadığı için dağda bayırda hazırlandım. Hocalarım ve ailem sayesinde bu güne kadar geldim. Kazanmak için çok çalıştık” diye konuştu.

atletizm.jpg

Konya’da büyük başarı elde ettik

Diyarbakır ve bu coğrafyayı dünyanın her yerinde tanıtmak amacıyla büyük emek sarf etiklerini söyleyen Ramazan Karaaslan, “Konya’da büyük başarı elde ettik. Çok zor şartlarda hazırlandık. Ülkemizde yaşanılan deprem felaketinden dolayı morallerimiz çok bozuktu. Yeterli imkânlarımız yoktu. Konya’da düzenlene müsabakada uzun atlamada Türkiye üçüncülüğü, cirit atmada ise Türkiye rekoru kırarak birinci oldum. Dünya şampiyonası öncesi hazırlığımız devam ediyor” ifadelerine yer verdi.

atletizm3.jpg

Zor şartlarda hazırlandık

Oyuncuların müsabakalara çok zor şartlarda hazırlandığını ifade eden Diyarbakır Görme Engelli Spor Kulübü Başkanı Emin Baran, “Doğuştan görme engelliyim. 2005 yılında bu spor kulübünü kurduk. Büyük başarılara imza attık. Kulübümüz olimpiyatlar dâhil bütün şampiyonalara oyuncu gönderdi. Son olarak Konya’da düzenlenen şampiyonada 4 oyuncumuzla katılabildik ve iyi dereceler elde ettik. Sporcularımız kendi alanında Türkiye rekoru kırdı. Hedefimiz dünya şampiyonalarında madalya almak. Bölgemizde maalesef çok az bir destek var. Bizim büyük başarıları elde etmemiz için, hem manevi hem de maddi desteğe ihtiyacımız var” ifadelerini kulandı.

atletizm4.jpg

Hedefimiz dünyanın her yerinde madalya almaktır

Görme engelli oyuncuları olimpiyatlara hazırlayan ve onlara hocalık yapan Mehmet Nesim Öner, “10 yıllık bir milli takım geçmişim var. Bu geçmişimde 2 Avrupa üçüncülüğü, bir Avrupa şampiyonluğu, 2 Dünya Oyunları üçüncülüğü ve olimpiyat derecem var. Arkadaşlarımız dünya şampiyonası başta olmak üzere birçok müsabakaya hazırlıyoruz. Milli takıma alınacak oyuncuları koordine ediyorum. Bunu yaparken görme engelli sporunun sadece rehabilite amaçlı olmadığını, başarı odaklı çalışıyoruz. Bizim hedefimiz sadece ülkemizde değil, dünyanın her yerinde madalyalar almaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.