VİDEO - Köyünü 9. kata taşıyan adamın hikâyesi

VİDEO - Köyünü 9. kata taşıyan adamın hikâyesi
Diyarbakır’ın Bismil İlçesi Işıklar Köyü’nden liseyi okumak için yıllar önce Diyarbakır kent merkezine gelen 55 yaşındaki Yaşar Kaplan, okulu bitirdikten sonra köyüne dönmedi.

Şirvan Görer

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın Bismil İlçesi Işıklar Köyü’nden liseyi okumak için yıllar önce Diyarbakır kent merkezine gelen 55 yaşındaki Yaşar Kaplan, okulu bitirdikten sonra köyüne dönmedi. Köyündeki alışkanlıklarını yaşadığı binanın 9’uncu katına taşıyan Kaplan, böyle mutlu olduğunu söylüyorlar.

koyunu-9-uncu-kata-tasidi-2.jpeg

Bu, köyden şehre göç eden birçok kişinin yaşadığı deneyimlerden biridir. Şehir hayatına uyum sağlama ve kariyer oluşturma isteği, bazı insanların köylerini terk etmelerine ve farklı bir yaşam tarzı benimsemelerine neden oluyor, bunlardan biride 55 yaşındaki Yaşar Kaplan. Doğduğu köydeki geleneksel yaşam tarzını ve aktivitelerini, şehirdeki yaşamla birleştiren Kaplan, köyündeki yaşantısını şehirdeki 9 katlı binanın teras katına taşıyarak bu dengeyi kurmaya, başarmış; Kaplan insanların kökenlerini ve geleneklerini unutmamak için yaratıcı yollar aramış.,

koyunu-9-uncu-kata-tasidi-1.jpegYaşar Kaplan'ın hikâyesi, köyden şehre göç edip şehirde müteahhitlik yaparak yaşamını sürdürdükten sonra köy yaşantısını özlemesi ve bunu şehirdeki binasının teras katında yeniden yaşamaya çalışmasıyla ilginç bir dönüşümü anlatıyor. Kaplan; Bu tür yaşam tarzı değişikliklerinin kişilerin köklerini ve geçmişlerini unutmamak için yaratıcı bir fikir olduğunu söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum