VİDEO - Diyarbakırlı yurttaşlar: Biz bu zamları hak ettik!

VİDEO - Diyarbakırlı yurttaşlar: Biz bu zamları hak ettik!
Özellikle seçimden sonra art arda gelen zamlar yurttaşın belini bükerken, giderek hareket alanını da daraltıyor. Yurttaş, ülkenin içinde olduğu durumdan kendisini de sorumlu tutuyor, seçimi ve sandıkları işaret ederek, “Biz bu zamları hak ettik” diyor.

Serhat Özdemir - Mahsum Kara/ Özel Haber

TİGRİS HABER - Son aylarda KDV-ÖTV, maaş, yakıt, kira ve tüketim ürünlerine gelen zamların ardından yurttaşlar, tencereyi nasıl kaynatacaklarının hesabını yapmaya başladı. Son günlerde ise, tüketim ürünlerine gelen zamların ardından vatandaşlar geride bıraktığımız seçimi işaret ederek, zamların bu şekilde olacağı ön görülmesine rağmen, sandığa giderek bir kez daha hata yaptıklarını ifade ediyor.

Tigris Haber olarak sokağa çıktık, zamlar ve hayat pahalılığı konusunda vatandaşın nabzını tuttuk.

Yurttaş ne diyor?

'Biz hak ettik'

Ümit Bingöl isimli yurttaş, zamları hak ettiklerini ve herkesin kaderine razı gelmesini ifade ederek, şunları söylüyor; “Son gelen zamlarla ilgili bir şey düşünmüyorum. İnsanlar hak ediyor. Biz bunu ön görmüştük. Biz şuan bile bile kaderimize razıyız. Bence dünyada en ucuz ülke Türkiye, mazot 40, ekmek 12 lira ve yağ 200 lira olmuş. Dünya ve ekonomi değişiyor, fakat bir türlü biz kendi sistemimizi değiştiremiyoruz. Biz bunları hak ediyoruz. Bir hadiste de diyor ya 'bir topluluk neyi hak ediyorsa Allah'ta ona onu veriyor' biz bu durumu hak ediyoruz. Kimse itirazda bulunmasın biz bunu bile bile yaptık. Maşa varken elimizi bilerek ateşe soktuk" diye konuştu.

'Emekliyim, simit ayran satıyorum'

Emekli olmasına rağmen geçim sıkıntısından simit ve ayran satan 60 yaşındaki Mehmet Şirin Aydın, “1 veya 2 gün değil, her gün zam geliyor. Vatandaş su alıyor onunda pazarlığını yapıyor. Emekliyim simit ve ayran satıyorum. Günde tanesi 12 liradan 10 tane ekmek eve götürüyorum. Her gün zam var. Gelsin biz artık alıştık. Yetmediği için simit ayran satıyorum ve buna rağmen yetmiyor. 60 yaşındayım başka bir işte de çalışamıyorum. Terliğim yırtık halde ne diye bilirim ki artık" şeklinde konuşuyor.

Uğur Demirel ise, mevcut hayat şartlarına isyan ederek, fiyatların normal olmadığını söyledi. Demirel, "Bir paket sigara 50 lira oldu. Bir ekmeğin 12 lira olması çok mu normal bir şeydir? Asgari ücret 11 bin 400 TL. Diyarbakır'da ev kiraları en kötü semtte 6 ila 7 bin TL’den aşağı değil. Ekmek önümüzdeki günlerde 15-20 TL olacak. Bir evde 7 nüfus yaşıyorsa, bir kişi çalışıyor ise, sıkıntı büyüktür." dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum