VİDEO - Trafiğe kapatılacak Gazi Caddesi esnafı ikiye bölündü

VİDEO - Trafiğe kapatılacak Gazi Caddesi esnafı ikiye bölündü
Diyarbakır Sur içinde bulunan Gazi Caddesinin hafta sonları araç trafiğine kapatılacağının açıklanmasının ardından, cadde esnafı ikiye bölündü. Kimileri kararı yerinde bulurken, kimisi de kararı olumsuz değerlendirdi.

Serhat Özdemir - Mahsum Rençber/Özel Haber

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın tarihi Sur ilçesinde bulunan Gazi Caddesi, yoğun yaya sirkülâsyonu gerekçesiyle, ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) aldığı kararla hafta sonları araç trafiğine kapatılacak.

gazicaddesi4.jpg

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, Sur ilçesi Gazi Caddesi’nde yaptığı incelemeler doğrultusunda İnönü ile Melikahmet caddeleri arasında kalan kısmında özellikle hafta sonlarında yoğun yaya sirkülasyonunun olduğunu tespit etti. Alınan karar gereği 19 Ağustos Cumartesi gününden itibaren yaz aylarında saat 10.00-19.00, kış aylarında ise 10.00-18.00 saatleri arasında cadde trafiğe kapalı kalacak. Karar, banka, kargo ve ticari taksileri kapsamayacak.

gazicaddesi3.jpg

'Cadde esnafı kararı değerlendirdi'

Seyyar satıcı Yusuf Batıbayır, kararın yerinde olduğunu belirterek, "Bütün hafta olsa daha iyi olur. Millet için esnaflar için. Yani trafiğe kapanması daha iyi oldu. Hafta sonu kalabalık oluyor. İnsanlar birbirine yol veremiyor. Olumlu bir karar oldu."

gazicaddesi2.jpg

Döner işletmecisi Sedat Kaya ise, ulaşımın olmaması durumunda işlerin düşeceğini ifade ederek, " ulaşımın olduğu yerde daima esnaf iş yapar. Adam arabasıyla gelip burada park edemezse alışveriş yapmaz. Yolun kapalı olduğunu gören çıkar gider. İşlerimiz hafta sonuna bakıyor. Bu sıcaklıklarda zaten iş yapamıyoruz. Trafikte kapansa burası ölür" dedi.

gazicaddesi6.jpg

'Hafta sonları için iyi oldu'

Kararın sadece hafta sonu geçerli kalmasıyla iyi olacağını ve yurttaşların daha rahat gezebileceklerini söyleyen esnaflar şunları dile getirdi;

Hediyelik eşya dükkânı işletmecisi Abdulgaffur Ateş, "Hafta sonu kapatılması iyi oldu, fakat sürekli kapatılması, sürekli kapalı olması iyi olmayabilir. Gelen misafirler oto parklara araçlarını bırakarak dolaşmaları gerekiyor. Hafta sonları aşırı yoğunluk oluyor, o yüzden araç geçişlerinin olmaması durumunda daha sakin olur. İnsanlar daha rahat gezer. Hafta sonları için yerinde bir karar oldu"

gazicaddesi78.jpg

Esnaflardan Velat Kaplan, "Kapanması daha iyi oldu. Tamamen kapatılırsa kötü olur, fakat hafta sonları için iyi oldu. Vatandaşta rahat gezebilecek."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.