VİDEO - Türkan Elçi, ‘Karga Kültür Sanat Merkezi’ni açtı

VİDEO - Türkan Elçi, ‘Karga Kültür Sanat Merkezi’ni açtı
CHP İstanbul Milletvekili Türkan Elçi, tarihi Sur ilçesinde tescilli ve tarihi eski bir Diyarbakır evini restore ederek kültür ve sanat mekânına çevirdi. Mekân, Türkan Elçi’nin ilk romanı Karga ismiyle hizmet verecek.

Ramazan Yavuz

TİGRİS HABER - İlk romanı ‘Mavi Karga’da acıyı, yası, kaybı, kadın haklarını ele alıp, iyiliğin, umudun, dostluğun gücünü bir karganın ve bir kadının kesişen hikâyeleriyle okuyucularına aktaran Türkan Elçi, kitabının isminden esinlenerek ‘Karga’ ismini verdiği Kültür Sanat Evi’nin restorasyonu 2 yıl sürdü.

Türkan Elçi’nin restore ederek hazır hale getirdiği ‘Karga Kültür ve Sanat’ evinin açılışına Diyarbakır’ın yanı sıra İstanbul’dan da kültür ve sanat çevresinden çok sayıda kişi katıldı. Karga Kültür ve Sanat evinin açılış konuşmasını kitabının kapağı olan Karga resminin kendisine hediye eden Kemal Gökhan yaptı. Gökhan, elçi’nin Karga romanından bir bölümünü okuyarak açılışı gerçekleştirdi.

turkan-elci-karga-kultur-sanat-3.jpeg

Diyarbakır ve İstanbul arasında köprü olacak

Daha sonra söz alan Türkan Elçi, söz konusu mekânın Diyarbakır ve İstanbul’daki sanatseverler arasında bir köprü görevi göreceğini dile getirdi.

Kültür ve Sanat Evi’nin, Kültür, tarih ve edebiyat alanında çalışmalara ev sahipliği yapacağını belirten Türkan Elçi, şöyle dedi; “Burayı gelip gördüğümde ilk başta Kırık saatler için düşündüm. Sonra birkaç sebepten dolayı fikrim değişti. Ve nasıl ayrı bir mekâna dönüştürebiliriz diye düşündük. 2 yıl boyunca sanatçı ve mimar arkadaşlarla bir araya gelerek bu tarihsel dokuyu eski haline getirdik. Uzun soluklu bir emek verildi, ama ortaya çıkan eserle buna değdi.

turkan-elci-karga-kultur-sanat-2.jpeg

Burası sadece bizim için değil bizim dışımızda da kültürel, tarihsel ve edebiyat çalışmalarına ev sahipliği yapacak. Herkesin beraber, birlikte bir arada yaşayabileceğini bu mekânda görebiliyoruz. Diyarbakırlı olarak biz bu mekânı sahiplenirsek, yaşatıp, büyütürüz. Bu mekan sadece bizim değildir diyerek İstanbul’daki arkadaşları da davet ettik. Dostluk, kardeşlik duygularıyla bir aradayız, aynı atmosferi soluyoruz ve bir arada olmanın güzelliğini yaşıyoruz. Onlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Umarım bu mekân ileriki dönemde edebiyat ve sanat çalışmaları konusunda farklı iller veya İstanbul arasında bir köprü görevi görecek. Bugün bu yolculuğumuzu başlatıyoruz.”

turkan-elci-karga-kultur-sanat-1.jpeg

Türkan Elçi’inin konuşmasından sonra kültür ve sanat evi’nin restorasyonunda görev alan Mimar Orhan Balsak ile Diyarbakırlı yazarlar Şeyhmus Diken ve Abdullah Aren Çelik, birer konuşma yaptı. Karga Kültür Ve Sanat evindeki açılışında İstanbul’dan gelen sanatçı Burcu Yeşilbaş verdiği mini konserle davetlilere güzel dakikalar yaşattı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum