VİDEO - Tutuklu gazetecilere 1 Eylül barış kartı gönderdiler

VİDEO - Tutuklu gazetecilere 1 Eylül barış kartı gönderdiler
Diyarbakır'da gazeteciler cezaevinde bulunan tutuklu gazeteci meslektaşlarına 1 Eylül Dünya Barış günü nedeniyle kart gönderdi.

Serhat Özdemir/ Haber

TİGRİS HABER - Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu (MKGP) ve Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG), 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla tutuklu gazetecilere barış kartı gönderdi. Kooperatifler (Ofis) Mahallesi'nde bulunan PTT önünde toplanan MKGP ve DGF üyeleri açıklama yaptı. Kart gönderme etkinliğine Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletvekili Sevilay Çelenk'te katıldı. Açıklamaya katılan DFG Eşbaşkanı Serdar Altan, özgür basının susturulamaz olduğunu ifade etti. Açıklamaların ardından ise hazırlanan kartlar, PTT gişelerine teslim edildi.

'Basın yazmaya devam edecek'

DFG Eşbaşkanı Serdar Altan, tutuklu bulunan gazetecilere 1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesiyle kart gönderdiklerini söyleyerek,

" Dünyanın birçok yerinde gazeteciler haber takibi sırasında öldürülüyorlar. Ülkemizde de hâlen çok sayıda gazeteci cezaevlerindedir. Bu ülkede gazetecilerin sesi kısılması için yakalanıyorlar. Bizler yazmaya ve söylemeye devam edeceğiz. Cezaevinde olan meslektaşlarımızda üzerlerine düşeni yaparak, yazmaya devam ediyorlar. Barış ve özgürlük çok uzak değil. Diyoruz ki özgür basın susturulamaz, özgür basın yazmaya söylemeye devam edecek” diye konuştu.

Ns

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.