‘Yeni Stada Diyarbakırspor Yakışır’

‘Yeni Stada Diyarbakırspor Yakışır’
Diyarbakırspor 1968 ve Yeni Diyarbakırspor kulüplerinin kurucusu olan Bedirhan Akyol,9 Mayıs’taki kupa finaliyle hizmete açılacak 33 bin kişilik stada karşılık efsane Diyarbakırspor’un canlandırılması gerektiğini söyledi.

Akyol,”Bu mükemmel stada Diyarbakırspor yakışır. El ele verip efsane Diyarbakırspor’u ayağa kaldırmalıyız” dedi.

Stat Tamam Ama Takım Yok

9 Mayıs’ta Ziraat Türkiye Kupası finaliyle hizmete açılacak olan yeni Diyarbakır stadının tamamlanması 6 yıl önce profesyonel liglere veda eden ve halen 2.Amatör Küme’de var olma mücadelesi veren Diyarbakırspor’u tekrar gündeme getirdi. Bugünlerde Diyarbakır’da en çok konuşulan konuların başında Diyarbakırspor’un yokluğunun sporda yarattığı boşluk konuşuluyor. “Stat tamam ama ortada bu stadı dolduracak ve kentte kaybolan heyecanı geri getirecek takım yok” ifadeleri sık sık kullanılırken,Diyarbakırspor’un yeniden canlandırılması gerektiği dilden dile konuşuluyor.

‘Yeni Stat Diyarbakırspor’la Güzel Olur’

Diyarbakırspor 1968 ve Yeni Diyarbakırspor kulüplerinin kurucusu olan Bedirhan Akyol, yeni stada Diyarbakırspor’un yakışacağını söyledi. Diyarbakırspor’un profesyonel liglerde olmamasının bölgede ve kentte spor adına büyük boşluk yarattığına dikkat çeken Akyol,birleştirici ve bütünleştirici rolü olan efsane kulübün yeniden canlandırılması gerektiğini kaydetti. Akyol,”Kentimize dev bir spor eseri olan 33 bin kişilik stat kazandırıldı. Stadın açılışının kupa finali gibi büyük bir organizasyonla yapılması da kentimiz adına tarihi bir olaydır. Bundan dolayı sayın cumhurbaşkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

 

‘Diyarbakırspor Bölgenin Çimentosudur’

Tabi hepimizin bir başka özlemi daha var. O da Diyarbakırspor’un yeniden canlandırılması ve hak ettiği profesyonel liglere,hatta üst liglere döndürülmesi. Bunu sağlamak hayal değil.Önümüzde bunun bir çok örnekleri var. El ele verip Diyarbakırspor’u yeniden canlandırabiliriz.Burada hepimize iş düşüyor. Diyarbakırspor her hangi bir kulüp değildir. Diyarbakırspor,kent ve bölge için çatıdır,lokomotiftir,bütünleştirici ve birleştiricidir. Herkesin ve her kesimin etrafında birleşeceği bir misyondur. Efsaneyi yeniden ayağa kaldırmanın zamanı geldi diye düşünüyorum.Herkesi bu konuda kamuoyu yaratmaya davet ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.