38 köylünün öldürüldüğü davaya “görevsizlik”

38 köylünün öldürüldüğü davaya “görevsizlik”
Kuşkonar ve Koçağılı köylerinde 1994 yılında savaş uçaklarıyla bombalanarak öldürülen 38 kişi ile ilgili davaya bakan TMK ile görevli Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı, “görevsizlik” kararı vererek, dosyası askeri savcılığa gönderdi.

DİYARBAKIR - Şırnak’ın Kuşkonar ve Koçağılı köylerinin 1994 yılında savaş uçaklarıyla bombalanması sonucu katledilen 38 köylü ile ilgili açılan soruşturmayı yürüten TMK ile görevli Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, dosyayı zaman aşımına bir ay kala “görevsizlik” kararı vererek, askeri savcılığa gönderdi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı arasında yapılan yazışmalar sonucunda, "Cumhuriyet Başsavcılığı'mız tarafından Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yapılan yazışmalar sonucunda, verilen cevabı bilgiler 26 Mart 1994 tarihinde saat 10.24'de Panter 60 çağrı adlı iki adet F4 savaş uçağının mühimmatı ile birlikte kalkıp 11.24'de indiği, aynı gün saat 11.00'de Kaplan 05 çağır iki adet F 16 savaş uçağının mühimmatı ile birlikte kalkıp saat 12.20'de indikleri, 2. Hava Kuvvet Komutanlığı tarafından gönderilen 31 Temmuz 2012 tarihli 9100-83-12 Hrk. Ş. uçuş bilgisi konulu yazı ile Cumhuriyet Başsavcılığımıza gönderilen yazı içerikleri ve ekinde ki belgeleri uyarınca Panter 60 görev kolunun Doğan-1 İHK kontrolünde Kuşkonar ve Koçağılı köyünde operasyon yaptığı anlaşıldığı, Kaplan 05 isimli görev kolunun ise, herhangi bir operasyon icra ettiğine dair belgenin olmadığı" ifadesine yer verildi.

Kundakçı şüpheli olarak yargılanıyor

Dava kapsamında şüpheli olarak dönemin Diyarbakır'da bulunan Kara Kuvvetleri Korgeneral rütbesiyle asayiş komutanı olarak görev yapan Hasan Kundakçı, Adnan Karaardıç, Metin Hazar ve İbrahim Erge, "Birden fazla kişiyi aynı sebeple öldürme", "Birden fazla kişiyi öldürmeye teşebbüs etmek" suçlamasıyla yargılanıyor. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.