5 bin nüfuslu mahallenin yarısında su ve kanalizasyon yok!

5 bin nüfuslu mahallenin yarısında su ve kanalizasyon yok!
Diyarbakır merkez Kayapınar İlçesi’nde bulunan 5 bin 408 nüfuslu mahallenin yarısında kanalizasyon ve su şebekesi yok. Mahalle Muhtarı Mehmet Güler, “Kuyularımız kurudu, su bulmakta zorluk çekiyoruz. Kendi evimin suyunu fabrikadan temin ediyorum” dedi.

TİGRİS HABER- Diyarbakır şehir merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunan bin haneli 5 bin 408 nüfuslu Pirinçlik Yolboyu Mahallesinde kanalizasyon ve su sorunu yaşanıyor. Köyde yaşanan sorunlara ilişkin Tigris Haber’e konuşan mahalle muhtarı Mehmet Güler, köyde ciddi bir su sorunu yaşadıklarını dile getirdi.

Kuraklık nedeniyle su kalmadı

Mahalle sakinlerinin su ihtiyaçlarını kazdıkları kuyular üzerinden temin ettiğini belirten Güler, “İçme suyumuzu kuyular üzerinden karşılıyorduk. Ancak bu yıl ki kuraklık nedeniyle kuyularda da su kalmadı. Mahallenin bir bölümü su alırken, yukarıda kalan evler su alamıyor. Sorunun çözümü için Büyükşehir Belediyesine başvurduk ancak, bir çözüm üretemediler.  Mahalleye bir su kulesi yaptılar, o da henüz faaliyete girmedi. Kendi evime fabrikadan su alıyorum. Ağaçlar için bir kuyumuz vardı o da kurudu” dedi.

Mahallenin yarısında su ve kanalizasyon yok

Mahallede kanalizasyon sorunu olduğunu da kaydeden Güler, “Kanalizasyon köyün yarısına çekilmiş, yarısına çekilmemiş. Mahallenin bir yarısında su var diğer yarısında yok. İnsanlar  kendi imkânlarıyla su ihtiyaçlarını karşılıyor. Yine mahalle yollarımız çok kötü. Uzun süredir asfalt yapılmamış. Sadece köyün bir bölümüne parke taşları döşenmiş” diye konuştu.

1608.jpg

CHP heyeti vatandaşın sorunlarını dinledi

Bu arada CHP Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özel’inde aralarında bulunduğu bir grup partili, Yolboyu mahallesinde vatandaşlarla bir araya gelip sorunlarını dinledi. Vatandaşlarla görüşen Özel, sorunları Vali Münir Karaloğlu’na ileteceğini söyledi. 

İlyas AKENGİN-ÖZEL

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.