6’sı Ankara’da 5’i Diyarbakır’da toplandı

6’sı Ankara’da 5’i Diyarbakır’da toplandı
Muhalefet partisinin 6 genel başkanı Ankara’da, 5 partinin il başkanları ise Diyarbakır’da toplandı. Toplantıya kentte il teşkilatı olmayan Demokrat Parti İl Başkanı katılamadı.

Muhammed Esen

TİGRİS HABER - CHP Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özel, İYİ Parti İl Başkanı Vecdin Ensarioğlu, Gelecek Partisi İl Başkanı Aydın Altaç, Saadet Partisi Abdurrahman Ergin, DEVA Partisi İl Başkanı Cihan Ülsen, İYİ Parti Diyarbakır İl Başkanlığı’nda bir araya geldi.  Demokrat Parti’nin Diyarbakır’da il teşkilatı olmadığı için toplantıya dahil olamadı.  Aylık olarak düzenlenen toplantıların dördüncüsünde, yereldeki sorunlar ile genel merkezin gündeminde olan güçlendirilmiş parlamenter sistem ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.  Toplantı sonucu yazılı açıklama ile duyuruldu.

Rusya-Ukrayna krizi

Ankara’da düzenlenen toplantının umut olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Yaklaşık iki yıldan bu yana yerelde de biz İl Başkanları olarak yapmış olduğumuz toplantıların bu vesileyle bölgemizin sorunlarına çözüm olacağına dair inancımız tamdır” denildi. Rusya-Ukrayna savaşının küresel bir boyuta dönüşmemesi için Türkiye hükümetinin barışçıl ve yapıcı yöntem izleyerek uluslararası kuruluşların savaşın sona erdirilmesini sağlayacak diplomatik ilişkileri öncelemesi gerektiği vurgulanan açıklamada, Türkiye’nin uluslararası hukuktan doğan yükümlülükleri etkin kullanması önerildi. 

Ekonomik kriz ve Bahçeli Ormanı

Türkiye’de yaşanan ekonomik krize dikkat çekilen açıklamada, hükümetin günübirlik politikalarından vazgeçmesi istendi. Diyarbakırlıların elektrik, doğalgaz, yakıt, ulaşım ve diğer temel ihtiyaçlarının karşılanmasında ciddi zorluklar yaşandığına işaret edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Sosyal devlet anlayışı gereği tüm bu ihtiyaçların asgari düzeyde karşılanması ve insanımızın bu konuda mağduriyetinin giderilmesi Anayasal zorunluluktur. Hükümetin bu anayasal zorunluluğu yerine getirmesi görevi gereğidir. Diyarbakır Büyükşehir Belediye yönetiminin almış olduğu toplu ulaşım zamlarını ivedililikle geri çekmesini talep ediyoruz. Pandemi sürecinde seferden kaldırılan toplu ulaşım hizmetlerine bir an önce başlanmasını talep ediyoruz. Başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm belediyelerin insanımızın onurlu bir yaşam sürdürebilmeleri için kaynaklarının halkın temel ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde kullanılmasını talep ediyoruz. Bu bağlamda halk ekmek, gıda temin vb. merkezleri açarak hemşerilerimizin hizmetine sunması aciliyet arz emektedir. Diyarbakır Kırklar dağında yapımına başlanmış olan ormana Devlet Bahçeli isminin verilmesini kabul etmiyoruz. Kırklar dağının Diyarbakır halkı için manevi değerinin olması nedeniyle mevcut ismi olan ‘Kırklar Dağı Ormanı’ olarak isimlendirmesini talep ediyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.