AK Parti eski Başkanı Aydın'dan Kobani davası yorumu

AK Parti eski Başkanı Aydın'dan Kobani davası yorumu
AK Parti Diyarbakır eski İl Başkanı Mehmet Şerif Aydın, sosyal medya hesabından yaptığı bir değerlendirmede, yarın görülecek Kobani davası hakkında yorumlarda bulundu.

Mehmet TÜRK

TİGRİS HABER -AK Parti Diyarbakır eski İl Başkanı Mehmet Şerif Aydın, sosyal medya hesabından, yarın görülecek Kobani davası ile ilgili yaptığı değerlendirmede, Türk solu temsilcileri yerine Selahattin Demirtaş ve Leyla Zana ile siyasetten muhattap olmanın ülkenin faydasına olacağını belirterek, "Tahliye kararı ile bu davayı siyasi istismar için kullanmakta olan CHP'ye daha fazla fırsat da verilmemiş olur, AK Parti ile Kürtler arasında açılan mesafenin kapanması da böyle bir adımla başlayabilir" dedi.

akpli-eski-il-baskani-aydin.jpg

Kamuoyunda, "Kobani" davası olarak kabul edilen ve 6-8 olayları da bilinen, Osman Kavala, Selahattin Demirtaş ve HDP'li bazı yöneticilerin de yargılandığı karar duruşması yarın yapılacak. Sosyal medya platformu X hesabından yaptığ açıklamada, yarın görülecek Kobani davasıyla ilgili ilginç değerlendirmelerde bulunan AK Parti Diyarbakır eski İl Başkanı Mehmet Şerif Aydın, duruşma ile ilgili süreçten bahsederek, Yaklaşık 5 yıldır devam eden Kobani Davasının yarın karara bağlanması bekleniyor. Bu dosyada tutuklu yargılanan Selahattin Demirtaş ve bazı HDP’li siyasetçiler hakkında; 6-8 Ekim olaylarında katledilen 6 kişiyi, "öldürmeye azmettirme" suçlamasıyla 6’şar kez müebbet hapis ve çeşitli hapis cezaları Savcılıkça talep ediliyor.6 Ekim 2014 tarihinde HDP Genel Merkezince sosyal medya yoluyla, insanlara "Kobani" üzerinden sokağa çıkma ve protestolarda bulunma çağrısı yapılmıştı. Bu çağrı ile birlikte, önceden başlamış olan sokak olayları ve protestolar farklı bir boyuta döndü. Malesef çok acı, çok vahim sonuçlara şahit olduk. İşte, Selahattin Demirtaş ve HDP’li siyasetçiler, o tarihte yapılan çağrı nedeniyle bahse konu davada yargılanmaktadırlar" dedi.

"İnsani, vicdani, ahlaki ve hukiki bir tarafı yok"

Paylaşımında; 6-8 ekim tarihlerinde yaşananların, insani, vicdani, ahlaki ve hukuki olarak savunulacak bir tarafı olmadığına dikkat çeken Aydın, "Belirtmek gerekir ki; DEAŞ’ın Kobani saldırıları gerekçesiyle meydana gelen sokak vandallıklarının ve yapılan katliamların; insani, vicdani, ahlaki ve hukuki olarak savunulacak bir tarafı bulunmamaktadır. 10 yıl önce yaşananların ve başta Yasin Börü ve arkadaşları olmak üzere, katledilen masum insanların acısını hala yüreğimizde taşıyoruz. Yasin Börü ve arkadaşlarına karşı vahşi saldırıyı gerçekleştirenler, onları öldürenler, en ağır şekilde cezalandırılmalıdır" ifadelerini kullandı.

"Demirtaş'ın, 'gidin kurban eti dağıtanları katledin' iddiası, hukuken doğru olmayacak"

Eylemi gerçekleştirenlerin, Demirtaş ve HDP'li siyasetçiler tarafından azmettirildiği iddiasının hukuken çok soyut kaldığını savunan Aydın, Ama bu eylemi yapanların, Selahattin Demirtaş ve HDP’li siyasetçiler tarafından azmettirildiği, yönlendirildiği iddiası çok soyut kalmakta. Yani Selahattin Demirtaş ve HDP’li siyasetçilerin; hazır sokakta protestolar yapılırken, 'Bağlar’ın ara sokaklarında kurban eti dağıtan gençleri de vahşice katledin' diye katillere talimat verdiğini iddia etmek ve bu iddia üzerinden müebbet hapse mahkum etmek hukuken doğru olmayacaktır" şeklinde konuştu.

"CHP'ye de fırsat verilmemiş olur"

Selahattin Demirtaş ve aynı davada yargılananların tahliye edilmesinin daha yararlı olacağını paylaşımında anlatan Mehmet Şerif Aydın, konuşmasının son bölümünde şu görüşlere yer veriyor:

"Yaklaşık 8 yıldır cezaevinde bulunan Selahattin Demirtaş’ın tahliye edilmesi ve siyaset arenasında yerini alması, son savunmaları da dikkate alındığında; DEM Partiye müzahir olan Kürtlerin, örgütün hegemonyasından kurtulabilmesi için belki önemli bir fırsat olacaktır. yüzde 001 oyu olan Türk solunun temsilcileri yerine, Selahattin Demirtaş ve Leyla Zana ile siyaseten muhatap olmak ülkenin faydasına olacaktır. Tahliye kararı ile bu davayı siyasi istismar için kullanmakta olan CHP’ye daha fazla fırsat da verilmemiş olur, AK Parti ile Kürtler arasında açılan mesafenin kapanması da böyle bir adımla başlayabilir. Sonuçta Adalet dediğimiz, ceza ile merhametin terazisidir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.