AK Parti İl Başkanı: Baz istasyonları insan sağlığına zararlı değil

AK Parti İl Başkanı: Baz istasyonları insan sağlığına zararlı değil
AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın, kentte tepkilere neden olan baz istasyonlarının insan sağlığına zararlı olmadığını iddia etti. Çevre Mühendisi Boldaş ise baz istasyonlarının baş ağrısı, kısırlık ve kanser gibi sorunlara sebebiyet verdiğini söyledi.

TİGRİS HABER - AK Parti Diyarbakır İl Başkanı, kentte görev yapan yerel ve ulusal gazetelerin temsilcileriyle bir araya gelerek, kent gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Aydın, bir süredir kentin farklı noktalarına yerleştirilen ancak vatandaşların tepkisine neden olan baz istasyonlarının kurulmasıyla ilgili çok tartışılacak bir iddiada bulundu.

Algı yapıyorlar

Baz istasyonlarının insan sağlığını tehdit edecek bilimsel bir verinin olmadığını savunan Aydın, “Diyarbakır'daki baz istasyonlarının insanları hasta ettiğine dair hiçbir akademik ve bilimsel çalışma ya da hastanelerden alınmış bir heyet raporu yok. Şehrimizde şu anda şebeke sorunu yaşanıyor, bunun giderilmesi de baz istasyonları ile olabilir. Baz istasyonu kurulan yerlerdeki vatandaşlar gelip kapımızı çalıyorlar. Hatta benim evimin çaprazına bile baz istasyonu kurulacaktı, ben Türkcell bölge müdürü ile görüştüm. ‘Müdür bana bilimsel anlamda baz istasyonlarının insan sağlığını tehdit eden herhangi bilimsel bir çalışma olmadığını raporlar halinde bana sundular ve ikna oldum’. Bir baba olarak gözümle gördüm ve ikna oldum. İkna olduktan sonra da evimin çaprazına da baz istasyonu kurulmasına izin verdim. Baz istasyonu insan sağlığına zararlı olduğunu söyleyenler algı yapıyor, olayı manipüle ediyorlar. Bilimsel anlamda sağlık açısından baz istasyonlarının insanlarımıza, çocuklarımıza herhangi bir zararının olmadığı bilimsel raporlarla kanıtlanmış. Sizlerde baz istasyonunun insan sağlığı açısından herhangi bir zarar teşkil etmediğini kanaat getirin, bize güvenin. Sizlerde vatandaşlara rahat olun deseniz, insanlarımızın baz istasyonuna karşı fikirleri değişir. Ya sonuçta baz istasyonu insanlarımızın ihtiyacını karşılamak için yapılıyor. Kullanımlarını biraz daha kaliteli hale getirmek için yapılıyor” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlarımızın sorunlarıyla ilgilenmeye devam edeceğiz

Teşkilat olarak tüm ilçelerde vatandaşlarla buluşma gerçekleştirdiklerini anlatan Aydın, “Onların taleplerini, şikayetlerini ve beklentilerini notlar halinde alıyoruz. Bu notları dosyalar haline getirip elimizdeki bütün imkanları zorlayarak onların beklentilerini karşılamaya, sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Şu ana kadar 4 ilçemizde bunu gerçekleştirdik. Kulp, Bağlar, Silvan ve Bismil'den sonra önümüzdeki günlerde başka ilçede buluşma gerçekleştireceğiz. Bu şekilde imkanlar dahilinde yaz dönemi içerisinde 17 ilçemizi de tamamlamayı hedefliyoruz. Bu şekilde normal seçim takvimine kadar kentimizdeki bin 47 mahallemizin her birinde olmaya ve vatandaşlarımızın sorunlarıyla beklentileriyle uğraşmaya devam edeceğiz” dedi.

Bakan ve Valimize teşekkür

Aydın, Gençlik ve Spor Bakanlığı, valilik ve büyükşehir belediyesi tarafından kentte yapılacak yatırımlara ilişkin protokol imzalanacağını bildirdi. Protokol imzası sonrasında tüm ilçelerde hazırlanan projeler dahilinde semt sahaları, tenis kortları ve spor parkları yapımlarına başlanacağını aktaran Aydın, "Bu projelerin tamamlanması ile Diyarbakır'ımızın çehresinin sportif aktiviteler ve gençlerin spor yapabileceği alanlar açısından çok üst bir seviyeye çıkacağına inanıyoruz. Bu büyük ve tarihi yatırım projesinden dolayı, başta sayın Bakanımız Muharrem Kasapoğlu ve Valimiz Münir Karaloğlu olmak üzere emeği geçen tüm bürokrat ve kaymakamlarımıza teşkilatım adına teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Toplu yaşam alanlarından uzak olmalı

Bir süre önce gazetemize açıklamada bulunan Çevre Mühendisleri Odası Diyarbakır Bölge Başkanı ve Çevre Yüksek Mühendisi Canfidal Boldaş, baz istasyonlarının çevreye verdiği zararlara ilişkin şunları söylemişti, “Öncelikle belirtmek gerekir ki teknoloji doğru kullanıldığı zaman hayatı kolaylaştırırken yanlış kullanım durumunda ise insan hayatını tehlikeye atabilmektedir. Her geçen gün sayısı artan baz istasyonları da sağlığımızı olumsuz yönde tehdit etmeye devam eden teknolojilerdendir. Çünkü Baz istasyonlarının maruziyet sınırına dikkat edilmemesi durumunda yaymış olduğu elektromanyetik dalgalar; genel olarak stres, yorgunluk hissi, baş ağrısı, uyku bozukluğuna sebep olabileceği gibi kanser, kısırlık, genetik bozukluklar gibi ciddi sağlık sorunlarına da sebebiyet verebileceği bilimsel makalelerde belirtilmektedir. Durum böyle biliniyorken bile maruziyet sınırı ELECO 2014 Bursa Sempozyumu sonuçlarında okul, hastane, park alanları gibi duyarlı mekanlara minimum 300m mesafede olması gerekliliği ile park ve çocuk oyun alanları içine konulmaması hususu belirtilmiştir. Ancak maalesef ülkemizde okul, hastane gibi hassas kullanım alanlarına çok yakın hatta park ve çocuk oyun alanlarının içinde de bir şekilde konumlandırılabiliyor. Baz istasyonlarının yaymış olduğu elektromanyetik dalgalardan öncelikle çocukların korunması gerekir. Çünkü çocukların bünyeleri olumsuz reaksiyon göstermeye daha müsaittir. Bunların zararlı etkileri hemen fark edilmez. Sebebiyet vereceği olumsuz etkiler bazen 10-15 yıl sonra bile ortaya çıkabilmektedir. Bu konuda ilgili mercilerin teknolojiyi doğru kullanma noktası ile baz istasyonunun kurulamayacağı alanlar ve maruziyet sınır uzaklıkları hususunda duyarlı ve hassas olmalarını tavsiye diyorum.” İfadelerini kullanmıştı.

Uyku bozukluğu, depresyon, baş ağrısı yapıyor

Konuyla ilgili gazetemize konuşan Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Elif Turan ise baz istasyonlarının insan sağlığına etkilerine ilişkin şöyle konuştu: “Baz istasyonları ile İlgili yapılan bazı araştırmalarda sağlık riski taşıyabileceğine dair işaretler var. Uyku bozukluğu, depresif semptomlar, baş ağrısı, baş dönmesi, konsantrasyon güçlüğü tespit edilen semptomlardır” şeklinde konuşmuştu. (Tigris Haber Merkezi)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum