Alipaşa konutları yükseliyor

Alipaşa konutları yükseliyor
Geçtiğimiz ay yıkımlarla gündeme gelen Suriçi Alipaşa mahallesinde Diyarbakır mimarisine uygun bir şekilde evler yükselmeye başladı.

 Yüklenici firma tarafından bir yılda tamamlanması taahhüt edilen evlerde öncelik ihtiyaç sahipleri olacak.

Etap etap kentsel dönüşüme girecek olan Alipaşa mahallesinde birinci etap konutlarının yapımına başlanırken, ilk etapta 47 ev, 2 adet butik otel, 8 adet ticari dükkan, bir adet otopark ve parklar yer alacak. 22 bin metrekare inşaat alanında 70 metrekareden 400 metrekareye kadar yapılacak olan evler 8 adadan oluşacak.

 

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ işbirliğinde Alipaşa mahallesinde birinci etap olarak planlanan konutların yapımına başlandı. Diyarbakır mimarisine uygun olarak iki kat şeklinde, avlulu, eyvanlı yapılacak olan evlerin ilkinin kaba inşaatı tamamlanmak üzere.

Tarihi Sur ilçesinin Alipaşa ve Lalebey mahallelerinde bir yanda yıkım sürerken diğer yanda da konutların yapımına başlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ işbirliği ile Alipaşa mahallesinde birinci etap olarak yapımına başlanan konutlar yaklaşık bir yıl içerisinde teslim edilecek. Önceliği hak sahiplerinin olacak olan ilk etap konutları Diyarbakır’ın mimarisine göre yapılacak. İki katlı, dubleks olarak yapılacak olan konutlar, eyvanlı ve avlulu olacak. Betonarme olarak yapılan evlerin dışı ise bazalt taşlarla kaplanacak.

Bitişik nizam olarak yapılan evler 70 metrekareden 400 metrekareye kadar çıkabilecek.  8 adadan oluşacak birinci etap konutlarda kimi adalarda 10, kimisinde ise 4 ev olacak. 22 bin metrekare alan üzerinde toplam 47 konut yapılırken, 2 adet butik otel ve 8 adet de ticari dükkan olacak. Birinci etap evleri 2+1, 3+1,4+1 ve 5+1 şeklinde yapılacak.

Suriçi Alipaşa mahallesinde kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapımına başlanan birinci etap evlerinde ayrıca parklar ve bir de otopark yer alacak.

 

 

 

Ali Abbas Yılmaz / Özel

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.