ANADOLU’NUN RENKLERİ, ADIMLARI VE SESLERİ DİYARBAKIR’DA BULUŞTU

ANADOLU’NUN RENKLERİ, ADIMLARI VE SESLERİ DİYARBAKIR’DA BULUŞTU
Diyarbakır'da Yenişehir Halk Eğitim Merkezi tarafından "Anadolu'nun Renkleri, Adımları ve Sesleri Buluşuyor" yılsonu etkinliği düzenlendi.

Vali Yardımcısı Kürşat Güleryüz, Yenişehir Kaymakamı Dr. Mehmet Özel, Sur Kaymakamı Dr. Memduh Tura, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Ali Ok ve Hüsamettin Atlı, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Naif Keleş ile Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Cebe'nin katıldığı programa vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezinde 4. sü düzenlenen geleneksel programda konuşan Yenişehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nurullah Öncü, halk eğitim merkezi bünyesinde çeşitli kurslar açtıklarını, bu kursları vakıflar, dernekler ve okulların çeşitli alanlarında açtıklarını söyledi.

ÖNCÜ: “17 BİN 627 KURSİYER EĞİTİM GÖRDÜ”

Halk Eğitim Müdürü Mehmet Nurullah Öncü, 1 Eylül 2015'ten bugüne kadar açılan 904 kursa 10 bin 915'i kadın 17 bin 627 kursiyerin katıldığını belirterek, açık ortaokul ve liseye kayıtlı öğrenci sayısının 8 bin 300 olduğunu söyledi. Öncü, "Halk eğitim merkezi bünyesinde farklı yörelerden halk oyunları kurslarımıza ait öğretmen ve emekçilerimizin yetiştirmiş olduğu kursiyerlerimizin hazırlamış olduğu yıl sonu etkinlik programında Anadolu'nun farklı yerlerine ve farklı kültürlerine gitmek istiyoruz” dedi.

BİRİNCİLER, TÜRKİYE ELEMELERİNE KATILACAK

Öncü, ekiplerinin Şanlıurfa'da düzenlenen halk oyunlarında Gençler Geleneksel Düzenlemeli Türkiye 4.lüğü kazandığı ve Büyükler Geleneksel Düzenlemeli ile Düzenlemesiz dallarda Türkiye Finalinde yarışacağını belirterek, "Bu sene Diyarbakır'da bulunan AVM'ler de fotoğraf sergilerimizi açtık. Bu gece Anadolu’nun farklı kültür dokusunu, farklı folklorik yapısını sizlere sunmaya çalışacağız" Dedi.

Etkinlik, Kursiyerlerin İzmir, Van, semazen, def dansı, Burdur, Gaziantep, Roman havası, Kırklareli yörelerine ait oyunların ardından mini Türk Halk konseri ile devam etti.Artvin, Ağrı, Hakkari, Silifke, Aşuk ile Maşuk, Balıkçılar, Trabzon yörelerine ait oyunlarla devam eden program, protokol üyelerinin de dahil olduğu final halayı ile son buldu.

Haber: Ali Abbas Yılmaz

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.