Artuklu Kürtçe’ye öğrenci alacak

Artuklu Kürtçe’ye öğrenci alacak
Artuklu Üniversitesi, Kürtçe, Arapça ve Süryanice yüksek lisans programlarına 108 öğrenci alacak. Başvuru sahiplerinin Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı (ALES) girmiş olması ve yeterli puanı almış olması gerekiyor.

TİGRİS HABER - Mardin’de 2010 yılından beri Kürtçe, Arapça ve Süryanice yüksek lisans öğrenimi veren Artuklu Üniversitesi bu yıl da kontenjanlarını açıkladı. Buna göre, Arap Dili ve Kültürü’ne 38 öğrenci alınacak. Kürt Dili ve Kültürü’nün tezli bölümüne 20, tezsiz bölümüne ise 40 öğrenci alınacak. Süryanice Dili ve Kültürü için belirlenen kontenjan ise 10. Başvuru sahiplerinin üniversitelerin 4 yıllık programlarından mezun olmaları ve ALES’e girmiş olmaları gerekiyor. Adaylardan istenen ALES puanı ise Kürtçe tezsiz bölümde 50, diğer dillerin tezli bölümlerinde ise 60 olarak belirlendi.

Mardin, Bingöl, Muş ve Diyarbakır’daki üniversitelerde Kürtçe yüksek lisans öğrenimi sunan üniversiteler her yıl onlarca mezun veriyor. Kürt Dili ve Edebiyatı’ndan mezun olanlar, Kürtçe eğitim ve öğretim ilköğretim ve liselerde yasal olmadığı için istihdam edilemiyor.(TİGRİS HABER)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.