Asgari ücrete tepkiler: Sefalet!

Asgari ücrete tepkiler: Sefalet!
Asgari ücrete gelen yaklaşık yüzde 55'lik zamma siyasiler tepki gösterdi. Enflasyonun altında kalan zamla ilgili çalışanlara 'sefalet' dayatıldığı ifade edildi.

TİGRİS HABER - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de düzenlediği basın toplantısında yeni asgari ücreti 8 bin 500 lira olarak duyurdu. Toplantıda çıkan rakama siyasilerden birçok tepki geldi:

“Bu sömürü düzenini değiştireceğiz”

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin asgari ücret önerisinin 12 bin 500 olduğunu belirterek yeni açıklanan ücrete tepki gösterdi, “Bu öneriye ve işçilerin taleplerine kulağını tıkayan iktidar, açıkladığı 8 bin 500 TL’lik rakamla çalışanlara sefaleti dayatmaktadır. Bu sömürü düzenini değiştireceğiz. Sosyal adaleti bu ülkede hep birlikte tesis edeceğiz” dedi.

“Emekçiyi açlık ve yoksulluğa mahkûm etmektedir”

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar: Faiz lobilerine, yandaşlara, savaş harcamalarına devasa kaynak ayıran iktidar, işçiye ise sefalet ücretini reva görmüştür. Açıklanan asgari ücret rakamı, emekçiyi açlık ve yoksulluğa mahkûm etmektedir. Alın terini sömüren bu adaletsizlik düzenini ortak mücadeleyle değiştireceğiz.

“Bu iktidar, değişmeden sonuç değişmeyecek!”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: Bir kez daha “dağ fare doğurdu!” Sırtlarındaki küfede milyarca doları taşıyorlar ama emekçinin alın terinin hakkını taşıyamıyorlar! Bu iktidar, bu anlayış ve bu zihniyet değişmeden sonuç değişmeyecek! Asgari değil, “İnsanca Yaşam Ücreti” için geri sayım başlamıştır…

"İbretlik 'masada emekçi olmadan' asgari ücret belirleme fotoğrafı”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak: "İbretlik 'masada emekçi olmadan' asgari ücret belirleme fotoğrafı. Milletin sırtında küfe olup sarayın beslemeleriyle o küfeye doluşanlar, 'küfe' edebiyatını bıraksın. Sebebi oldukları enflasyon tsunamisiyle belini kırdıkları emekçinin, sabit gelirlinin haline baksın."

“Açlık ücreti”

2023 yılı asgari ücretine tepki gösteren Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 8 bin 500 liralık ücreti “açlık ücreti” olarak nitelendirdi, “Çalışan emekçiler bir kez daha açlığa mahkûm edilmiştir. Yıl içinde düzenleme sözü de yüksek enflasyon ortamında hikâyedir! İnsanca yaşam için mücadeleyi yükselteceğiz, başka yolu yok bu işin” ifadelerini kaydetti.

“Adaletsizdir”

Asgari ücretin açıklanmasının ardından Türkiye İşçi Partisi’nden de tepki geldi: Asgari ücret hesabında işçilerin yaşam koşullarına ilişkin gerçekçi veriler kullanılmadığını belirten TİP, “Belirlenen asgari ücret neredeyse açlık sınırında, yoksulluk sınırınınsa çok altındadır. Adil, insana yakışır geçim şartları sağlamaktan uzaktır. Adaletsizdir” dedi. Halkın yok sayıldığını ifade eden TİP, “Türkiye emekçilerinin yarısından fazlası asgari ücret ve civarına mahkûm edilmiştir. Bu Saray Rejiminin ucuz işgücü cenneti yaratma politikasının parçasıdır. Milli gelirden emeğin aldığı pay hızla azalırken belirlenen asgari ücret emekçinin pastadaki payını daha da küçültecektir” ifadelerini kaydetti.

TİP Milletvekili Barış Atay: “Sırtta bir küfe varsa o da 35300 asgari ücretli çalışanın maaşını sarayda 1 ayda tek başına yiyen @RTErdogan’dır ve bu küfe 20 yıldır emekçi halkın sırtındadır.”

(Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.