Asırlık ağacı kesmemek için evi ağacın etrafına yaptırdı

Asırlık ağacı kesmemek için evi ağacın etrafına yaptırdı
Tunceli’de ev yaptıran bir vatandaş, arsadaki ceviz ağacını kesmemek için evi ağacın etrafından yaptırdı.

TUNCELİ -  Tunceli’de Gülüzar Uçar (60) isimli vatandaş, arsasında bulunan asırlık ceviz ağacını kesmemek için evi, ağacın çevresine yaptırdı. Ev, kökü içeride kalan ağacın dallarına zarar vermeyecek şekilde inşa edildi. 1991 yılında Nazımiye ilçesine bağlı Uzuntarla köyünden İstanbul’a göç eden Gülüzar Uçar isimli Tuncelili, yıllar sonra köyüne dönerek tek gözlü bir ev yapmaya karar verdi. Ancak evin yapılacağı arsada asırlık ceviz ağacı bulunuyordu. Ağacı kesmeye kıyamayan Uçar, ev inşaatının ağaca göre yapılmasını sağladı. Ağaca zarar vermeyecek şekilde tamamlanan ev ilginç bir görüntü oluşturdu.
Yıllar sonra köyüne dönerek tek göz ev yaptırmanın mutluluğunu yaşadığını kaydeden Gülüzar Uçar, “Bir göz de olsa bizim için ev önemliydi. Evi yaparken ceviz ağacını kesmeye kıyamadık. Çünkü bizim için insan kadar değeri var. Evin içine aldık. Etrafını da yaptık. Bizim için iyi oldu” dedi.
Evin inşaatını yapan usta Ali Arıcı ise, yıllardır inşaatlarda çalıştığını ilk defa böyle bir durumla karşılaştığını belirterek, “Çok güzel. Mutluluk verici. Bunu kesseydik yok olup gidecekti. Şu anda evin içinde yaşayacak. Bu yörede çok ağaç tahrip edildi. Yok etmektense korumak çok güzel” diye konuştu.

agac-4.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.