Aşk acısına bilimsel çözüm bulundu!

Aşk acısına bilimsel çözüm bulundu!
Bilim insanları, ayrılıkların ardından yaşanan acıyı atlatmanın yolunu buldu.

TİGRİS HABER - Ayrılığın ardından yaşanan duygusal sıkıntıların üstesinden gelmenin bilimsel olarak kanıtlanmış bir yolu bulunduğu bildirildi. Current Biology dergisinde yayımlanan bir araştırmada, ayrılık acısını hafifletmenin ve yeniden bağlanmanın etkili yolları keşfedildi.

Ayrılık acısı, birçok insan için derin bir üzüntü kaynağı olabilir ve yaşamın en zorlu dönemlerinden biridir. Ancak, son dönemde yapılan araştırmalar ve psikolojik çalışmalar, bu acıyla başa çıkmanın ve yeniden hayata tutunmanın etkili yollarını bulmuştur.

ABD'deki bilim insanları, beyinde meydana gelen biyolojik değişikliklerin ayrılık acısını hafifletebileceğini belirtti. Tarla fareleri üzerinde yapılan bir çalışmada, eşlerine tekrar kavuşan kemirgenlerin beyinlerinde dopamin seviyelerinde ciddi bir artış gözlendi. Ancak, tek eşli ilişkiler kuran farelerin, partnerlerinden uzun süre ayrı kaldıktan sonra dopamin seviyelerinde azalma yaşandığı tespit edildi.

Current Biology dergisinde yayımlanan araştırmada, partnerinden 4 hafta ayrı kalan tarla farelerinde dopamin seviyelerinde önemli bir düşüş olduğuna dikkat çekildi.

Colorado Boulder Üniversitesi'nden Zoe Donaldson, bu değişimin ayrılık acısını azaltmaya odaklı olduğunu belirtti. Donaldson, "Tarla fareleri, dopamin seviyelerindeki bu değişimin ardından başka bir partner bulup yeniden bağlanabiliyorlar. Ancak, mevcut ilişkileri sürdüğü sürece bunu başaramıyorlar" dedi. Donaldson ayrıca, bu durumun farelerin eski partnerlerini unuttuğunu değil, çiftler arasındaki bağın değerinin azaldığını gösterdiğini belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.