VİDEO - Ayçin Kantoğlu: Gazze konusunda ‘Bir’ olmalıyız

VİDEO - Ayçin Kantoğlu: Gazze konusunda ‘Bir’ olmalıyız
Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanlığı, "İnsanlık Vicdanı Yol Ayrımında: Gazze" başlıklı paneldeki konuşmasının sosyal medyada büyük ilgi gören Çevirmen Ayçin Kantoğlu’yu konuk etti.

TİGRİS HABER - Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır Şubesi binası konferans salonunda düzenlenen seminere Memur-Sen İl Başkanı ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Ramazan Tekdemir, yöneticiler ve çok sayıda üye katıldı.

“Hak uğruna bir arada mücadele edilmeli”

Seminerde konuşan Çevirmen Kantoğlu, yanınızdakinin ne etnik kökeni, ne hangi partiye oy verdiği, ne ideolojisi, ne cinsi hiçbir şeyi fark etmeyeceğini, sonuçta hak uğruna bir arada mücadele edildiğine işaret ederek, “Hiç olmazsa Ahrette birbirimize giderayak helalleşiriz. Herhalde Peygamber efendimiz Habil’le Kabil’i kast etmedi. Siz kardeşsiniz derdi. O zaman birbirimize Habil gibi kardeş olalım. Habil’de Kabil’de kardeştiler. Bu neyi getirir, becerebilirsek kendimiz için bir kurtuluş ümididir” dedi.

Çocukları ölen anne ve babaların sözlerini duymadınız mı?

Kantoğlu, şunları söyledi:

Siz duymadınız mı Gazze’de ölen çocukların anne ve babalarının sözlerini Çocuğunu kefenledi bir baba, o kefenlediği yavruya dedi ki; “Git Resullulah’a; söyle ki Müslümanlar bize yardıma gelmediler” ben duydum, siz duymadınız mı? Daha fazlasını duyduk. Demek ki kulaklarımız duyuyor Elhamdülililah…Bunu duydunuz da ne hissediyorsunuz peki? Hacivat-Karagöz bu memleketin hakikatlerini anlatan enstrümanlardan biridir. Tıpkı fıkraları ve ninnileri gibi. Karagöz-Hacivat oyununun sonunda Hacivat sahneye fırlar ve der ki; “Yıktım perdeyi eyledim viran, koşup sahibine haber edeyim heman” Sahne dediğiniz işte bu dünyadır. Siz dünyayı viran ederseniz, mahsuma, sabiye böyle kıyarsanız ne yaparlar gidip sahibine haber eder. Ne yapması için? Sahibi gelir bu sayfayı dürer, dünyaya yeni bir sayfa açar. Ama bu şekilde viran edilmiş bırakmaz. Bizim şikâyet edeceğimiz daha yüksek bir merci kalmadı herhalde. Herkes burada hem fikirdir. O zaman ne yapacağız?

“Bizim mahir olduğumuz iş Bir olmaktır”

Hareket etmek zorundayız. Şuurlanmak ve uyanmak zorundayız. İçimizde uyuyanlar da var onlarda bizim. En beğenmediğiniz var ya içinizde, sizinle aynı siperde ölüyorsa o sizindir. O beğenmedikleriniz ve eleştirdiklerinizle birsiniz. Bende öyleyim. Bir’im. Belki böyle daha önce fark etmediği kardeşini fark eder. Biraz inceliği, nezaketi, hakkı ve hakikati fark eder. Ötekileştirmeden davranır. Çünkü bizim mahir olduğumuz iş değildir. Bölmek, bölünmek onların mahir olduğu işlerdir. Bizim mahir olduğumuz alan bir olmaktır”

Memur-Sen İl Başkanı ve Eğitim-Bir-Sen şube başkanı Ramazan Tekdemir de, kendilerini kırmayarak, Diyarbakır’a gelen Kantoğlu’na teşekkür etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.