Bakan Bilgin’den asgari ücret açıklaması: 'Ben de diyeyim 20 bin lira olacak'

Bakan Bilgin’den asgari ücret açıklaması: 'Ben de diyeyim 20 bin lira olacak'
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, asgari ücrete ilişkin, "Asgari ücret şu kadar olacak bu kadar olacak, kimden çıkıyor bu rakamlar. Yasal süreç belli. Şimdi ben de 20 bin olacak diyeyim. Ekim, kasım, aralık bu enflasyon rakamlarını göreceğiz" dedi

TİGRİS HABER - Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nun (TİSK) ev sahipliğinde düzenlenen Ortak Paylaşım Forumu'nda konuşan alışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret hakkında yaptığı açıklamada, “Aralık ayında enflasyonun tahribatını ortadan kaldıracak bir düzenleme yapacağız” dedi.

Bilgin, "EYT'de ve Asgari Ücrette Aralık ayı içerisinde kapsamı tüm sorunları aşmaya yönelik bir düzenleme olacak. Çalışmalarda sona gelindi" ifadelerini kullandı.

'Ben de diyeyim 20 bin lira olacak'

Bakan Bilgin, asgari ücretle ilgili son kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, kamuoyunda dolaşan rakamların gerçeği yansıtmadığını belirtmiş ve şunları söylemişti:

"Asgari ücret şu kadar olacak bu kadar olacak, kimden çıkıyor bu rakamlar. Yasal süreç belli. Şimdi ben de 20 bin olacak diyeyim. Ekim, kasım, aralık bu enflasyon rakamlarını göreceğiz. Komisyon bunu değerlendirecek ve karar verecek. Rakam söyleyenlerin hiçbiri gerçeği yansıtmıyor ya da şüreçlerden habersiz." (AA)

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.