VİDEO - Bakan Yanık ‘Diyarbakır Anneleri’ni ziyaret etti

VİDEO - Bakan Yanık ‘Diyarbakır Anneleri’ni ziyaret etti
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Diyarbakır HDP İl Binası önünde oturma eylemi yapan “Diyarbakır Anneleri”ni ziyaret etti.

TİGRİS HABER - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 3 Eylül 2019’dan beri HDP Diyarbakır İl Binası önünde oturma eylemi yapan ve “Diyarbakır Anneleri”ni ziyaret etti.  HDP önünde toplanan kalabalığa hitap eden Yanık,  örgüte katılan çocuklardan arasında 30’dan fazlasının 15 yaş altı olduğunu söyledi. “Diyarbakır Anneleri”ne desteğini yineleyen Yanık, şunları söyledi:

“35 yıldır insan öldüren bir örgütün karşısına sadece şurada, şu merdivenlere oturarak direnişe geçmek çok kolay bir iş değil.35 yıldır insan öldüren bir örgütün karşısına sadece şu merdivenlere oturarak direnişe geçmek çok kolay bir iş değil. Evlerine gelen militanların olduğunu tehditlerin olduğunu biliyoruz. Buna rağmen bu insanlar ‘kaybedecek bir şeyimiz yok, çocuklarımızı istiyoruz’ diyerek bu mücadeleye devam ettiler.

aile-bakani-anneler-ziyareti.jpg

"Bu çok önemli, çok anlamlı bir mücadele.

Oturma eylemine katılan ailelerin kısa sürece çocuklarına kavuşacağını umut ettiğini belirten Yanık, “O geri dönüşle beraber bizler bu kanlı terör örgütüne bütün bir milletçe yine buradan Doğu’dan Güneydoğu’dan başlayarak yine bölgenin insanlarının verdiği çok keskin ve sahici bir cevapla teröründe sonunu getirmiş olacağız.

aile-bakani-anneler-ziyareti-1.jpg

Buradan uluslararası camiaya da bir çağrıda bulunmak istiyorum. Gittiğimiz her yerde her platformda Diyarbakır annelerinin sesini duyurmaya çalışıyoruz. Bundan sonra da bu mücadele bitene kadar, son evlat anasına-babasına kavuşuncaya kadar bu sesi duyurmaya devam edeceğiz. Ben bunun sözünü buradan bütün anne ve babalara veriyorum” dedi.(Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.