Bakanlıklarda devir teslim başladı

Bakanlıklarda devir teslim başladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından merakla beklenen kabine üyelerinin açıklanmasının ardından, bakanlıklarda devir teslim törenleri başladı.

TİGRİS HABER - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yeni kabineyi açıkladı. Sağlık Bakanı ile Kültür ve Turizm Bakanı değişmezken, 15 bakanlığa ise yeni isim atandı. Bugün ise yapılan devir teslim töreniyle, yeni bakanlar eski bakanlardan görevi devraldı. Salı yeni dönem ilk kabine toplantısının yapılması bekleniyor.

Teknoloji hamlesini gerçekleştirmek için canla başla çalışacağız

İlk devir teslim töreni Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında yapıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak atanan Mehmet Fatih Kacır, görevi Mustafa Varank'tan devraldı.

Devir teslim töreninde konuşan Varank şunları söyledi; "Türkiye'ye hizmet etmeye çalıştık. Görevi layıkıyla yerine getirmeye çalıştık. Bu bir takım çalışması. Tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum. Biz nasıl görevimizi yerine getirdiysek arkadaşlarımız da görevlerini yerine getirecek."

Ardından sözü alan yeni bakan Mehmet Fatih Kacır ise şunları söyledi; "Aziz milletimize Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak hizmet etme imkanı veren Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Yöneticilik çok kişiye nasip olur ama bazılarına büyük işler yapmak nasip olur. Siz 5 yıllık görevinizde bunları yaptınız, bize örnek bir bakanlık dönemi geçirdiniz. Türkiye'nin otomobili, 60 yıllık rüya sizlerin görev süresinde yapıldı. Teknoloji hamlesini gerçekleştirmek için canla başla çalışacağız."

Türkiye ekonomisi özlenen refaha ulaşmamızda anahtar olacaktır

Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanan Mehmet Şimşek, Nureddin Nebati'den görevi devraldı.

Ülke ve dünya açısından kritik bir dönemde kendisini bu göreve getiren Cumhurbaşkanı’na şükranlarını ileten Nebati, “Kutlu bir emanet olarak gördüğüm bu görevi hiçbir zorluk karşısında asla yılmadan ve birbirinden değerli mesai arkadaşlarımla birlikte gece gündüz çalışarak sürdürdüm. Bizler her daim milletimize hizmet etmeyi ülkemize eserler kazandırmayı en temel vazifemiz olarak görmeyi sürdüreceğiz. Aynı şekilde de yolumuza devam edeceğiz. Sayın Bakanımızın yeni dönemde başarılı olacağına inancım tamdır” dedi.

Eski Bakan Nurettin Nebati’den görevi devralan Mehmet Şimşek ise şunları dile getirdi; “Bayrak ve hizmet yarışında bu değerli emaneti şahsıma tevdi eden sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum. Küresel zorlukların devam ettiği ve 14 milyon vatandaşımızı doğrudan etkileyen deprem felaketinin yaşandığı bu dönemde Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini büyük bir fedakarlık içinde yürüten sayın bakanımıza teşekkür ediyorum. Hükümetimizin temel hedefi toplumsal refatı artırmaktır. Önümüzdeki dönemde bu hedefe ulaşmada şeffaflık, tutarlılık, öngörülebilirlik ve uluslararası normlara uygunluk temel ilkelerimiz olacaktır. Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeneği kalmamıştır. Kurala dayalı ve öngörülebilir bir Türkiye ekonomisi özlenen refaha ulaşmamızda anahtar olacaktır. Enflasyonun yeniden tek haneli rakamlara düşürülmesi her alanda öngörülebilirliğin artırılması, cari açığı azaltacak yapısal dönüşümün hızlandırılması ülkemiz için hayati önem taşımaktadır. Finansal istikrarı sağlayacağız. Mali disiplin ve fiyat istikrarı için çalışacağız” diye konuştu.

Tüm suç ve suçlularla mücadelemiz büyük azim ve kararlılıkla devam edecektir

İçişleri Bakanlığı'ndaki devir teslim töreninde Ali Yerlikaya, Süleyman Soylu'dan görevi devraldı.

Görevi teslim eden Soylu, “Bundan sonraki süreçte de elimizden geldiğince aziz milletimiz ve devletimizin emrinde olduğumuzu huzurlarınızda bir kez daha ifade etmek isterim. Acı tatlı pek çok hatıraya ortak olduğumuz mesai arkadaşımızı sevgi ve saygı ile selamlıyorum” dedi.

Soylu’dan görevi teslim alan Yerlikaya ise şu açıklamalarda bulundu; “Sayın bakanımızın büyük özveri ile yaptığı çalışmalar için teşekkür ediyorum. Hizmet bayrağını sizden devralmak benim için büyük bir onur. Şanlı bayrağımızın dalgalandığı her yerde 85 milyon insanımızı huzur ve güven içinde yaşatmak, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü ve sarsılmaz kardeşliğini muhafaza etmek varlık sebebimizdir. Milletimizin her bir ferdi bize emanettir. Biz milletimizin emrindeyiz. Görev ve sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Temel referansımız hukuk ve insan haklarıdır ve bundan asla taviz verilmeyecektir. İçişleri Bakanlığı olarak biz büyük ve güçlü bir aileyiz. Tüm suç ve suçlularla mücadelemiz büyük azim ve kararlılıkla devam edecektir. Deprem bölgesindeki tüm yaralarımızı hep birlikte saracağız. Tüm bunları yaparken de tek amacımız Allah rızasıdır” diye kaydetti. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.