BDP 27 yıllık kan davasını sonlandırdı

BDP 27 yıllık kan davasını sonlandırdı
Mardin'de aralarında 27 yıldır kan davası bulunan Ayhan ve Alıcıoğlu aileleri arasında barış sağlandı.

BDP Mardin İl Örgütü, 27 yıl önce aralarında çıkan kan davası nedeniyle kavgalı olan Ayhan ve Alıcıoğlu ailelerini düzenlediği barış yemeği ile barıştırdı. Yemeğe, BDP Mardin Milletvekili Erol Dora, BDP Mardin İl ve ilçe örgütü yöneticileri, MEYA-DER, TUHAD-DER, MADEY-DER, İl Genel Meclis üyeleri, Kızıltepe ve Derik Belediye Başkanları, BDP MYK üyesi Faruk Sağlam, Alıcıoğlu ve Ayhan ailelerinin fertleri katıldı. Şeyh Davut Yalçınkaya Halkevi'nde bir araya gelen yüzlerce yurttaş, Koçhisar mahallesinde kurulan çadıra kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Çadırda kısa bir konuşma yapan BDP Mardin İl Eş Başkanı Reşat Kaymaz, "Burada iki aile arasında yapılan barış, aslında Kürt toplumu arasında yapılan bir barıştır. Kürtler arasında var olan husumetler artık kalkmalıdır. Kürt halkı artık birliğini kurmalıdır" dedi. 

Kaymaz'ın ardından konuşan BDP Mardin Milletvekili Erol Dora da, barışın dünyada en evrensel bir olgu olduğunu ve tüm inançlarda barışın kutsal bir yeri olduğunu belirtti. PKK Lideri Abdullah Öcalan tarafından başlatılan "demokratik çözüm" sürecinin çok anlamlı olduğunu belirten Dora, "Barış, önce bireyler, aileler ve ardından da devletlerarasında çok önemlidir. Dini bağlamda düşündüğümüzde hepimizi Allah yarattı. Allah'ın yaratmış olduğu insanlara değer vermemiz gerekir. Birbirimizi öldürme noktasında hiç kimsenin hakkı yoktur. Bu tür olaylara yeltenenler Allah'ın iradesine karşı gelmiş olacaktır. Hem insani hem siyasi hem dini bağlamında düşündüğümüzde ise bizim için en önemli olan olgu barıştır. Onun için bu barışın burada gerçekleşmesine katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

'Başkan Öcalan'a verebileceğimiz en büyük hediyedir'

Halkların demokratik bir rejimde yaşayabilmesi için öncelikle halkların kendi arasında barışı tesisi etmesi gerektiğini vurgulayan Dora, "Eğer biz birlik olamazsak Mezopotamya ve Kürdistan'da da barışı gerçekleştiremeyiz. Eğer halklar arasında barışı sağlarsak, Sayın Başkan Öcalan'a da verebileceğimiz en önemli hediye de bu olur. Her ne kadar halklar arasında acı yaşansa bile artık herkesin barışması gerekir. Bu süreç barış sürecidir. Diğer bütün halklar arasında barışı sağlamalıyız. Bize düşen görev de bu konuda başkalarını da örnek olmalıyız. Ortadoğu'da insanlar birbirini öldürüyor. Bana göre, bu öldürmeler Allah'ın iradesine karşı yapılmış olaylardır. Mezopotamya ve Kürdistan'da birçok acılar yaşandı. Bu toplumlar hiçbir zaman gülemediler, analarımız hiç bir zaman özgürleşemediler. Onun için aynı zamanda barış bizim özgürleşmemizi de sağlayacaktır. Bu barış aynı zamanda başta Kürt sorunu çözümünde ve Rojava olmak üzere bütün Ortadoğu'da yaşanacak barışa da vesile olmasını temenni ediyorum" diye konuştu. 

Dora'nın ardından konuşan kan davalı Ayhan ve Alıcıoğlu'nun aile bireyleri de barışa katkı sağlayan herkese teşekkürlerini sundu. Yapılan konuşmaların ardından Ayhan ve Alıcıoğlu'nun aile bireyleri tokatlaşarak barıştırılmalarının ardından barış yemeğine geçildi. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.