Uğur Kaymaz için Kızıltepe'de yürüyüş

Uğur Kaymaz için Kızıltepe'de yürüyüş
Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 21 Kasım 2004 yılında polisler tarafından evinin önünde katledilen Uğur Kaymaz ve babası Ahmet Kaymaz için kitlesel yürüyüş gerçekleştirildi.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 21 Kasım 2004 yılında polisler tarafından evinin önünde katledilen Uğur Kaymaz ve babası Ahmet Kaymaz için kitlesel yürüyüş gerçekleştirildi. DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, 12 yaşındaki çocuğun devletin kurşunlarıyla yaşamını yitirdiğini belirterek, "Bu zulüm devletin topyekun siyasetinin sonucudur. Kürtleri sessiz bırakmak, çaresiz bırakmak için bugün de bu zulüm devam etmektedir" dedi.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 21 Kasım 2004 tarihinde polisler tarafından evinin önünde katledilen Uğur Kaymaz ve babası Ahmet Kaymaz için kitlesel yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş öncesi yurttaşların yanı sıra DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk ile BDP, HDP, MEYA-DER, Mardin Din Adamları Derneği (MADAY-DER), KURDÎ-DER, Eğitim Sen, KESK, Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri ve yöneticileri Özgürlük Meydanı'nda bir araya geldi. PKK Lideri Abdullah Öcalan posteri ile Uğur Kaymaz ve babası Ahmet Kaymaz'ın fotoğrafları, PKK, KCK ve PYD bayraklarını taşıyan kitle sık sık, "Şehîd namirin" sloganları atarak, Atatürk Mahallesi Uğur Kaymaz Mezarlığı'na yürüdü. Yürüyüş sırasında Uğur Kaymaz ve katledilen Kürt çocuklarının fotoğraflarının üzerinde bulunduğu "İşte devletin gerçek yüzü" pankartı taşındı. Uğur Kaymaz'ın katledildiği yaşta olan birçok çocuk da "Uğurlar mezarda katiller dışarıda" dövizlerini taşıdı. Yürüyüş boyunca atılan sloganların ardından mezarlıkta bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. 

'Kürtler hiçbir zaman devletin zulmüne karşı boyun eğmemiştir'

Mezarlıkta konuşan DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, yaşanan olayın Kürtlerin büyük acısı olduğunu belirterek, "Çok iyi biliyoruz ki Kürtler yüz yılardır büyük bir zulmün altında yaşamlarını sürdürüyorlardır. Zulüm bugün de devam ediyor. Ama Kürtler hiçbir zaman devletin zulmüne karşı boyun eğmemiştir. Bugün de görüyoruz ki 12 yaşındaki çocuğumuz Uğur Kaymaz ve kardeşimiz, arkadaşımız Ahmet Kaymaz özgür bir yaşam için ve Kürtlerin özgür geleceği için samimi bir içtenlikle mücadelelerini sürdürüyorlardı. Ama devletin bu zulmü üzerlerinde eksik olmadı. 12 yaşındaki çocuğumuz devletin kurşunlarıyla yaşamını yitirdi. Kürtleri sessiz bırakmak, çaresiz bırakmak için bugün de bu zulüm devam etmektedir. Yalnız biz şehitlerimizle iftihar ediyoruz. Gerçekten şehitlerimiz geleceğimiz için bizlere onurlu bir yol açtılar. Biz de bu onurlu yolda yürüyeceğiz. Kürt halkı bu uğurda yoluna devam etmektedir. Biz biliyoruz ki Kürtlerin varlığı birçok halka tehdit olarak görülüyor" dedi.

'Bu sadece devletin ve polisin zulmü değildi'

Kürtlerin iki defa öldüğünü ifade eden Türk, "Devlet bir taraftan bizleri katlederken, diğer taraftan ise hukukumuzu ve hakkımızı yok sayıyor. Uğur Kaymaz, Ahmet Kaymaz büyük bir zulüm ile katledildiler. Bu sadece devletin ve polisin zulmü değildi. Bu zulüm devletin topyekun siyasetinin sonucudur. Hukuk ve demokrasiden bahsedenler de katledilen iki kardeşimizin katilidirler. Yalnız katiller hala yakalanmadı. Bu kişiler devletin hukukuyla serbest kaldılar. Biliyoruz ki o katiller cezalandırılsaydılar 34 yurttaşımız da katledilmezdi. 9 yıl sonra mezarları başında şehitlerimiz tekrar saygıyla, sevgiyle, hürmetle anıyoruz" şeklinde konuştu. 
 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.