BDP Şırnak eş başkan adaylarının çalışmaları sürüyor

BDP Şırnak eş başkan adaylarının çalışmaları sürüyor
BDP Şırnak Belediye eş başkan adayları Serhat Kadırhan ve Özlem Onuk, kentte bulunan sivil toplum örgütlerine ziyarette bulunarak destek istedi.

Şırnak - BDP Şırnak Belediye eş başkan adayları Serhat Kadırhan ve Özlem Onuk, kentte bulunan çeşitli sivil toplum örgütlerini ziyaret etti. Belediye eş başkan adaylarına BDP İl Örgütü yöneticileri de eşlik etti. Toplumsal Çalışmalar Derneği, İnsan Hakları Derneği (İHD) Şırnak Şubesi, KURDİ-DER, Şırnak Barosu, KESK, Motorlu Taşıtlar Kooperatifi, Gazeteciler Cemiyeti, Ziraat Odası ve Şoförler Cemiyeti'ni ziyaret eden adaylar büyük bir ilgi ile ağırlandı. BDP Şırnak Belediye Eş Başkan adayı Özlem Onuk, seçimleri sadece bir yerel yönetimler seçimi olarak görmediklerini belirterek, yerel yönetim birimlerini demokrasi okuluna çevirmeyi ve demokratik toplumun gelişimini amaçladıklarını dile getirdi. Bu bilinçle adil, eşitlikçi, şeffaf ve katılımcı yerel yönetimlerle, kadın eksenli toplumsallaşmaya ve demokratik topluma hizmet öncelikleri olacağına vurgu yapan Onuk, "Parti olarak kadının özgürleşmesini, demokratik, ahlaki ve politik toplumun gerçekleştirilmesinin temel dinamiği olarak görüyoruz. Bu nedenle demokratik özgür yerel yönetimler, erkek egemen sistem karşısında kadın özgürlük mücadelesini destekleyecektir" dedi. 

'Seçimleri kazanmışız ama yeterli değil'


2014 yerel seçimlerini sadece bir seçim olarak görmediklerini ifade eden Onuk, "2014 seçimleri Kürt halkının beklentilerinin gerçekleşeceği bir seçim olacaktır. Gerek ev ziyaretlerinde, gerek sokakta halktan aldığımız olumlu tepkilerden daha şimdiden belediye seçimlerini kazanmış görünüyoruz. Ama biz diyoruz ki bu yeterli değil. Biz Kürt halkına ve değerlerine karşı tutum içindeki bütün partiler 30 Mart'tan sonra Kürdistan'ı terketmiş olacak ve en büyük başarıyı elde etmiş olacağız" dedi.

 

esbaskan-2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.