BDP Sur eş başkanları projelerini anlattılar

BDP Sur eş başkanları projelerini anlattılar
Seçim çalışmaları kapsamında gazeteciler ile bir araya gelen, BDP Diyarbakır Sur Belediyesi Eş Başkan adayları projelerini anlattı. Eş başkan adayı Barut, “Dom çocuklarına kurslar açarak dillerini kaybolmasını engelleyeceğiz” dedi.

DİYARBAKIR - BDP Diyarbakır Sur Belediye Eş Başkan Adayları, Fatma Şık Barut ve Seyit Narin, 30 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında, Dengbej Evi'nde basın mensupları ile bir araya gelerek projelerinin tanıtımını yaptı.

‘Sur’un tarihi dokusunu ortaya çıkartacağız’

Eş başkan adayı Narin, Diyarbakır geçmişini ve geleceğini bozmadan Sur’da hizmet yapacağını kaydederek, “Biz beş yıl içerisinde projelerimizi gerçekleştirerek Sur ilçemizi güzel yaşanabilir hale getireceğiz. Böylelikle Diyarbakır’ın eski tarihi evleri yerinde dönüşümler yaşam alanları olarak restore edip eski tarihi dokuyu tekrardan kazanması için çalışacağız. İkinci projemiz ise Dicle Vadisi’nde bulunan Hevsel Bahçeleri’nde Berçem programı ile 30 yıl önce yapıldığı gibi Dicle’nin tekrardan yaşam kazanması için projemizi gerçekleştireceğiz. Bunun yanında Sur ilçemizin yaşamsal kalitesini yükseltmek için de elimizden gelen her şeyi halkımızla birlikte yapacağız” dedi.

 ‘Çocukları yaşama katmak için çocuk şenlikleri yapacağız’

Eş başkan adayı Barut, çocukların kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayarak, Sur’un çocuk cenneti olduğun, ilk başta çocuklar için birkaç çocuk parkı yapacaklarını kaydederek, “Çocuklarınız okuldan çıktıktan sonra, internet Cafe’lere gidiyor. Bunu engellemek için büyük bir çocuk kütüphanesi yaparak çocukların zamanlarını kitaplarla geçirmesini sağlayacağız. Belediye olarak biz hangi kesim için çalışma yaparsak onlar ile konuşarak yapmak istiyoruz. Biz bu çalışmaları çoğulcu katılım anlayışı ile yapacağız. Köylerde halk evleri yaparak, her sene köylere gidip orada çocuk şenlikleri yaparak, çocukları daha çok yaşama katmaya çalışacağız” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.