Bdp'li başkan yardımcısından Başbakan Erdoğan'a mektup

Bdp'li başkan yardımcısından Başbakan Erdoğan'a mektup
Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Feremez Kaya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, 75 yaşındaki babası Abdulalim Kaya’nın ülkesine dönebilmesi için mektup gönderdi.

Sabah erken saatlerde PTT Siirt Şubesi'ne giden Kaya, 2009 yılında Siirt’te düzenlenen bir etkinliğe katılan babasının o tarihte gözaltına alındıktan sonra yurt dışına kaçtığını ancak şuan ölüm döşeğinde olduğu için ülkesine dönmek istediğini söyledi. Kuzey Irak’ta yaşayan babasının vatan hasreti çektiğini belirten Kaya, PTT önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, “Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çözüm sürecine yönelik başlattığı girişimi takdirle karşılıyorum. Geçen hafta Diyarbakır’da 37 yıldır sürgünde bulunan Şivan Perver’i ülkesine getirdi. Fakat mesele sadece Şivan Perver ile yetinilmemelidir. Daha nice Şivan Perver’ler vardır. Ülkesine dönmek için hasret çeken binlerce insanlardan biri de babam Abdulalim Kaya’dır. Kendisi 2009 tarihinde Siirt’te BDP’nin düzenlediği bir etkinliğe katıldığı gerekçesiyle gözaltına alındı. O tarihte tutuksuz yargılandığı sırada mahkum olacağı endişesi taşıyarak Kuzey Irak bölgesine kaçtı. 4 yıldır vatan hasreti çeken babam 75 yaşına girdi. Ölüm döşeğinde olan babam ihtiyaçlarını bile göremiyor, çocuklarına ve vatanına duyduğu hasreti sık sık dile getiriyor. Hayatı boyunca bir karıncayı bile incitmeyen babam, mahkum olabileceği korkusuyla ülkesine dönemiyor. Sayın Başbakanım Diyarbakır’da yaptığınız etkinlikte ‘keşke Ahmet Kaya’da ülkesinde olsaydı’ dediniz. Ama iş işten geçmişti. Keşke Abdulalim Kaya da kendi ülkesinde olsaydı ve kendi ülkesinde ölseydi demeden bu ayıba ve bu utanca son vermenizi bekliyorum. Sayın Başbakanımın bu mektubu dikkate almasını bekliyorum” dedi. 
Kaya, daha sonra babasının durumunu anlatan mektubu Başbakan Erdoğan’a gönderdi. Mücadelesini sürdüreceğini belirten Kaya, Başbakan Erdoğan’ın yanı sıra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Meclis Başkanı Cemil Çiçek’e de mektup göndereceğini söyledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siirt